Sanayide çevre duyarlılığına Ege’den destek

  • 0
  • 649
Yazı Boyutu:

Ege ÜniversitesiÇevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (EÜ-ÇEVMER) “Sanayide TemizÜretim” konulu seminer gerçekleştirildi. Çevre Sorunları Uygulama ve AraştırmaMerkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar’ın verdiği seminerde; Sanayi ile işkollarının ilişkisinden, çevreci üretimden bahsedildi. 

Sanayi atıklarının arıtımının büyük sorun olduğunu ve üretimsonu atık rafinerilerinin maliyetinin yüksekliğine değinen Prof. Dr. NuriAzbar; “Sorunun çözümü, üretim planlaması yapılırken düşünülmelidir” dedi. 

Prof. Dr. Azbarkonuşmasında eko üretim ve eko verimlilik kavramlarına da sık sık yer verdi.Sanayi kollarının her birindeki üretim tesislerinin de bu konulara duyarlılıkgöstermeleri gerektiğini belirtti. Bu duyarlılığın gelecek nesillerinyaşamlarına ve ekosisteme özen göstermek demek olduğunu söyleyen Prof Dr.Azbar, çevresel üretim yeni sanayi düzeninde ve teknolojik sunumlarda büyük birpazarlama aracı olarak kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. 

A
yrıca seminerde;Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinliklerininyıl içerisinde faklı başlıklarla devam edeceği belirtildi. İZMİR (Ege Ajans /EmineGökçe-Zeynep Elif Soysal-Mehmet Tayyar)  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv