Sanremojunior’da Türkiye’yi Naz Barut temsil edecek

  • 0
  • 1.551
Sanremojunior’da Türkiye’yi Naz Barut temsil edecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl Türkiye’nin ilk kez katılacağı VII’nci Uluslararası SanremoJunior  6 – 15 Yaş Solo Şarkı Yarışması’na Türkiye Finali İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde  gerçekleşti. 20 yarışmacı arasından 6 – 9 yaş kategorisinde yarışan İzmirli Naz Barut, 20 ülkenin katılacağı VII’nci Uluslararası SanremoJunior 6 – 15 Yaş Solo Şarkı Yarışması’nde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

SanremoJunior Türkiye temsilcisi Unicampus Organizasyon ve Turizm’in organizasyonuyla gerçekleşen ilki gerçekleşen final için Türkiye’nin farklı illerinden 300’ü aşkın yarışmacı başvurdu. Jüri’nin yaptığı değerlendirme sonucunda belirlenen 20 finalist, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Tenor Hakan Aysev  başkanlığında Feryal Oturgan, Aylin Aybek, Aytül Büyüksaraç, Ender Ünal, Demet Eytemiz, Gökay Yıldız, İsmail Bilen, Ricardo Persico, Tolga Gürdil ‘den oluşan hepsi konusunda uzman jüri üyelerinin oylarıyla  6-9 yaş, 10-12 yaş ve 13- 15 yaşın en iyileri seçildi. Puan farkıyla 6-9 yaş birincisi İzmirli Naz Barut 1-8 Mayıs tarihleri arasında İtalya Sanremo’da düzenlenen VII’nci Uluslararası SanremoJunior yarışmasında  Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda 6 – 9 Yaşta birincİ izmir’den Naz Barut, ikinci İzmir’den Aysu Ergün, 10 – 12 yaşta İstanbul’dan  Efe Şen birinci,  İzmir’den Mercan  Aldemir ikinci, İzmir’den Eylül Eren üçüncü oldu.  13 – 15 yaş grubunda ise Ankara’dan Zeynep Serra Pirim birinci, İzmir’den İrem Çavuş ikinci, Ankara’dan Göksu Unur üçüncü oldu.

Unicampus Genel Müdürü Nail Oturgan, Yaşamlarını sanatla iç içe geçiren ve birçok genç yeteneğin yetişmesine destek veren uzman 10 jüri üyesinin değerlendirdiği 20 pırıl pırıl gençle sanatı buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.  Oturgan ‘’Türkiye’nin ilk defa katılacağı yarışmanın seçmelerine olan büyük ilginin ve çocukların sanata olan sevgisi bizi çok mutlu etti. Türkiye’nin geleceği için umutlandırdı. İtalya’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve uluslararası arenadan derece ile döneceğimize inanıyorum. Türkiye’yi temsil edecek olan Naz Barut ve ailesinden bir kişiyi 1-8 Mayıs tarihleri arasında Unicampus Organizasyon ve Turizm Şirketi’nin misafiri olarak Sanremo’da ağırlayacak ve büyük heyecana ortak olmalarını sağlayacağız.” Dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv