Şantiyede resim sergisi

  • 0
  • 733
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi'nde resim yapan sanatçılar, eserlerini işçilerin görmesi için şantiyede sergiledi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçilerle birlikte meydanlara inen Güzelbahçeli ressamlar, işçilerin sanatı ve sanatçıyı daha yakından tanımaları için ilginç bir projeye imza attı.  Ünlü ressam Atanur Meriç'in eğitmenliğinde resim kursu gören 30'u aşkın ressam, belediyenin resim atölyesinde yaptıkları birbirinden güzel yağlıboya ve suluboya tabloları belediye şantiyesinde sergiledi. Belediye işçileri geniş bir saha içerisinde iş makinalarının arasında sergilenen tabloları, yakından tek tek inceledi.
 
Müzik dinletisinin de yapıldığı etkinlikte konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Sanatı  toplum için yapan sanatçılar, her zaman kazanmıştır, isimleri hiç unutulmamıştır. Belediye Resim Atölyesi'nde eğitim alan ressamlarımızın eserlerini işçilerin ayağına getirerek sergilemesi doğrusu çok takdir edilecek, alkışlanacak bir davranıştır. Bu yaklaşım sanatı halkın ayağına getirmenin bir başka yöntemidir. Biz de belediye olarak ülkemizin ünlü tiyatro topluluklarını ve sanatçılarını halkımızın ayağına getirerek buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Resim Atölyesi öğretmeni Atanur Meriç, öğrencilerin yaptığı tablolardan birisini başkan İnce'ye, bir başka tabloyu ise şantiye şefine hediye etti ve “Bu tabloyu şantiyenize asmanızı istiyorum” dedi..
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv