Santur Üçlüsü'nden nefis konser

  • 0
  • 1.003
Yazı Boyutu:

MÜZİKSEV’de 2013 yılının ilk konseri, aynı zamanda Türk müziğinde de bir ilk oldu. “Santur Üçlüsü” konserinde ilk kez üç santuri bir arada konser verdi. Dr. Ümit Mutlu, Murat Burçin Derçin ve Ozan Özdemir’e bendir ile Murat Sağlam katıldı. Konserde Klasik Türk Müziği’nin sevilen sirto ve longalarının yanı sıra, enstrümantal türküler ve genç Santuri Ozan Özdemir’in bir bestesi de seslendirildi.
        
Günümüzde santurun en iyi icracısı kabul edilen, Dr. Ümit Mutlu konseri “Bu gün burada bir hayalim gerçekleşti. Üç santuri birlikte çalıyoruz. Uzun yıllardır bu sazı sahnede arkadaşlarımla çalmayı düşledim. Bu konserle Türk müziğinde bir ilki gerçekleştiriyoruz” sözleriyle başlattı.
Parça aralarında santurla ilgili kısa bilgiler veren Dr. Mutlu, kökeni Mezopotamya’ya uzanan, günümüzde İran ve Hindistan gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılan santurun 18. Yüzyıl sonlarında Osmanlı’ya geldiğini anlattı. Çalgının Türk Müziği seslerine uyumsuzluğu nedeniyle zamanla unutulduğunu söyleyen Dr. Mutlu, İran tipi santurda bazı değişiklikler yaparak çalgıyı Türk Müziği seslerine uyumlu hale getirdiğini belirtti.
Üç santurinin zaman zaman sololarıyla renklenen konserde genç sanatçı Ozan Özdemir’in bestesi büyük beğeni kazandı. MÜZİKSEV salonunu dolduran sanatseverler, ilk kez böyle bir konser dinlediklerini ve yinelenmesini dilediklerini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Arşiv