Saraç’a İtalyan Yıldızı

talya Cumhuriyeti tarafından her yıl sınırlı sayıda kişiye verilen İtalyan Yıldızı nişanı ve şövalyelik ünvanına bu kez iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin gelişimine katkılarından dolayı Kuşadası’nın tanınmış isimlerinden turizmci Murat Saraç layık görüldü.

  • 0
  • 3.598
Saraç’a İtalyan Yıldızı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

talya Cumhuriyeti tarafından her yıl sınırlı sayıda kişiye verilen İtalyan Yıldızı nişanı ve şövalyelik ünvanına bu kez iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin gelişimine katkılarından dolayı Kuşadası’nın tanınmış isimlerinden turizmci Murat Saraç layık görüldü. Kuşadası’nda, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio ve eşi Michele Moubarak’ın ev sahipliğinde, Neopol Hotel Deluxe'de gerçekleştirilen törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu İzmir Romanya Konsolosu Mioara Ştefan, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fas Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu, İtalyan Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba,  Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, KESO Başkanı Ahmet Çalım ile Saraç ailesinin dostları ve yakınları katıldı.

İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio törende yaptığı konuşmada  Saraç’ın başta turizm, ticaret, kültürel ilişkiler olmak üzere Türk- İtalyan dostluğunun gelişimine yaptığı katkıları vurgulayarak, süreç içerisinde Kuşadası, Aydın ve Denizli bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar ile Kuşadası ile İtalya’nın Taormina kentinin kardeş olması için gösterdiği gayrete dikkat çekti. Murat Saraç gibi gönüllülerin çabalarıyla, İtalya’nın 2020 yılında Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke ve 5. Büyük ticaret ortağı olduğunu söyleyen Konsolos Giorgio, Dünyanın Murat Saraç gibi Kararlılığı, karakteri, nezaketiyle dikkat çeken daha çok insana ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Ardından İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Matarella tarafından imzalı madalya ve şövalyelik beratını takdim etti.

Manevi değeri yüksek bu ödülü  almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Saraç ise Kuşadası’ndan yetişmiş, iyilikten, doğruluktan ayrılmadan çalışan halktan bir insanın ödüllendirilmesinin anlamına dikkat çekerek, ödülün ailesine ve evlatlarına bırakacağı en büyük miras olduğunu belirtti. Bu ödülün bir sonuç değil başlangıç olduğunu söyleyen Saraç, küresel salgın sonrası başta turizm, ticaret ve kültür olmak üzere pek çok ortak projeyi yaşama geçirme sözü verdi. 

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU TIKLAMAYI UNUTMAYIN.... 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv