SATRANÇ ANTRENÖRLERİ YETİŞTİRİYOR

  • 0
  • 1.043
Yazı Boyutu:

Son dönemlerde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü, satranç öğreticiler yetiştiriyor.  Kent geneli ve yakın il ve ilçelerden gelen 30 katılımcı Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü’nde alacağı 30 saatlik eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. 4 gün sürecek eğitim FİDA (Dünya Satranç Federasyonu) Antrenörü Barış Akyıldız tarafından veriliyor. Eğitimin ardından sınavda başarılı olanlar Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü(GSİM)  onaylı 1. Kademe Yardımcı Antrenör Belgesi sahibi olacak.
Antrenörlük eğitimine katılanların büyük bölümünü öğretmenler oluşturuyor. Kursu başarıyla tamamlayarak 1. Kademe Yardımcı Antrenör Belgesi sahibi olanlar okullarından çocuklara satranç sporunu tanıtıp sevdirecek.
 
“KENT VE KULÜP OLARAK SATRANÇTA İYİ BİR NOKTAYIZ”
Yapılan organizasyonun Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü’nün son dönemlerde elde ettiği başarılarla doğru orantılı olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Belediye olarak biz ve Spor kulübümüz çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporunu öğrenip, sevmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Son dönemde ulusal bir çok organizasyonda başarılar elde ettik. Aileler, çocuklarının santranç öğrenmesi için kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. Bununla birlikte Türkiye Satranç Federasyonunun antrenör kursunun Aliağa’da yapılması da satranç kulübümüzün kentimizin tanıtımına sağladığı katkıyı gösteriyor. Santranç sporunun sevilmesinde ve yaygınlaşmasında emeği olan tüm çalışanlarımıza, öğrencilere ver ailelerine teşekkür ediyorum” Dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv