Satrancın 'Usta'ları Çeşme'de

  • 0
  • 617
Satrancın 'Usta'ları Çeşme'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın dört bir yanından yüzlerce satranç oyuncusunun Çeşme'de buluşmasını sağlayan Çeşme Open Satranç Turnuvası, Başkan Yardımcısı Şakir Karadede'nin yaptığı hamleyle açıldı.

Çeşme Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) katkılarıyla düzenlediği 4. Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası Aya Haralambos Kilisesi'nde başladı. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede’nin açılış hamlesini yaptığı, 13 ülkeden, 39’u ünvanlı olmak üzere toplam 365 sporcunun mücadele vereceği turnuva 26 Haziran tarihinde sona erecek.

Çeşme Open 4 Yaşında
Turnuvanın açılış hamlesini gerçekleştiren Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, ilçe olarak 4 yıldır turnuvaya destek verdiklerini belirterek, “Çeşme Belediyesi olarak bu yıl da satranç sporunun önemli isimlerini ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Çeşme olarak gerek okullarımızda gerekse Çeşme Belediyespor’da satranç sporuna verdiğimiz önemi herkes biliyor. Bundan sonra da Çeşme Belediyesi olarak satranç sporuna gönül verenleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç ise yaptığı açıklamada  turnuvada önemli isimlerin mücadele verdiğini dile getirerek, “Bu turnuva ile Çeşme Open’ın çok önemli bir istikrar yakaladığını düşünüyorum. Her yıl artan bir ilgiyle düzenlenen turnuvaya bu yıl yoğun ilgiden dolayı 17 gün önce kayıtları kapatmak zorunda kaldık. 13 ülkeden, toplam 365 sporcunun A ve B kategorilerinde yarışacağı turnuvada belli bir seviyeye ulaşan 39 ünvanlı sporcu da dereceye girebilmek için mücadele verecek. Türkiye’deki ünvanlı sporcu sayısı açısından katılımı en kapsamlı olan bu turnuva çok kaliteli bir görünüme kavuştu. İlk defa Dünya Satranç Federasyonu tarafından bir hakem bu turnuvaya atandı. Azerbaycan’dan İbrahim Mamadov uluslararası hakem olarak bu turnuvada görev yapacak. Bu turnuvanın düzenlenmesinde Başta Çeşme Belediyesi olmak üzere bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mücadelenin altı gün boyunca devam edeceği Çeşme Open Uluslarası Satranç Turnuvası, 26 Haziran tarihine kadar sürecek. Türkiye Satranç Federasyonu'nun atadığı hakemlerin görev yapacağı organizasyon hakkındaki ayrıntılı bilgiye http://cesmeopen.tsf.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv