Şaul'dan Sefarad şarkıları

  • 0
  • 924
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Linet Şaul, kendisinin düzenlediği ve dünyanın çeşitli ülkelerinde seslendirilen Sefarad Şarkıları ile Türk bestecilerinin yapıtlarını Karşıyakalılar için yorumlayacak. Sanatçıya piyanoda DEÜ. İzmir Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden Demet Eytemiz’in eşlik edeceği, çeşitli düzenlemelerle geceye renk katacak olan klarnette Atıf Peynirci, vurma çalgılarda Ozan Pars’ın  yer alacak.İki bölümden oluşan “Lied Formunda Şan Konseri”  12 Nisan 2013 Cuma günü Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinde sanatseverlere duygu dolu anlar yaşatacak.
 
İzmir Devlet Opera ve Balesindeki görevinin yanı sıra DEÜ. Devlet Konservatuarı’nda şan ve diksiyon eğitmenliği yapan Linet Şaul aynı zamanda “İzmir Barok Grubunun” üyesi. Bu sezon İngiliz Kontrtenor Robin Blaze ile sahnemizde başarılı bir konser veren Şaul, sanatseverlerin yakından tanıdığı bir isim.  DEÜ. Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden Demet Eytemiz’de “Türkiye Renkleri” adıyla kurduğu grupla sahnemizde konser vermiş, birçok etkinliğimize piyanosuyla eşlik etmiş başarılı sanatçılarımızdan.
İbranice “Sefarad” İspanya anlamına gelmektedir. İspanya dışında Portekiz, İtalya, Kuzey Afrika, İstanbul, Anadolu, Ege Adaları ve Bizans İmparatorluğu’ndan kalan Musevilerin de hepsi bu adla anılır. 16.yüzyılda bütün bu gruplar, Judeo-Espegnol veya “Ladino” denen ve İspanya’nın Kastilya lehçesine ilave edilmiş; Türkçe, İbranice hatta Rumcadan gelen kelimeler ve deyimler ile bezeli bir dil konuşuyorlardı. 1492’de İspanya’dan kovulan Museviler, İspanya kökenli oldukları için kendilerine “Sefarad” adını koymuşlardır.
 
Geçmişe ait duyguların unutulmaya yüz tutmuş diliyle; acının ve hüznün, coşkunun ve sevincin “Sefarad Şarkıları”ndaki yolculuğuna tanıklık için etkinlik davetiyeleri Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden sağlanabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv