Seda Bağcan geliyor

  • 0
  • 1.028
Seda Bağcan geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın dört bir yanına sesiyle nefes veren, 'New Age’ müziğin ülkemizdeki başarılı temsilcisi Seda Bağcan, İzmirli hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor.

Geçtiğimiz aylarda “Miracle” adlı albümü müzik marketlerde yerini alan ve dünyanın dört bir yanına sesiyle nefes veren, 'New Age’ müziğin ülkemizdeki başarılı temsilcisi Seda Bağcan, 30 Ocak Cumartesi  günü Saat 17.00’de Agora Alışveriş Merkezi’nde İzmirli hayranlarıyla buluşacak.

Müzikli uygulamalı söyleşinin konuğu Bağcan, ses ve nefesin bütünsel sağlığımızdaki önemi başta, Seda Bağcan'ın yeni albüm Miracle'daki müzikleri günlük egzersizlerde nasıl kullanılabilineceğini, kendi ses ve nefesleriyle şifa gücünü nasıl harekete geçirileceğinin sırlarını verecek. Söyleşinin ardından son albümü Miracle başta albümlerini imzalayacak.

SEDA BAĞCAN
Hepimizin çok yakından tanıdığı Bağcan ailesinin bir üyesi olan Seda Bağcan, çok küçük yaşlarda müzikle tanıştı. İlk konser deneyimini 6 yaşιnda Ankara Radyosu Türk müziği korosu ve saz ekibiyle verdi. 7 yaşιnda Ankara Konservatuarι deǧerli hocalarιndan Prof. Dr. Muzaffer Arkan’dan piyano ve armoni dersleri almaya başladı. Ankara Müzik Derneği Çocuk Korosu, Mustafa Apaydιn yönetimindeki TRT Ankara Çoksesli Gençlik Korosu’nda uzun seneler şarkι söyleyen Seda Baǧcan, Ankara Opera ve Balesi’nin sahneye koyduǧu Benjamin Britain’ιn ‘Bir Opera Yapalιm’ operetinde ve çeşitli operalarda oynadı, üniversite yιllarιnda da çeşitli pop, jazz orkestralarιyla calιşıp onserler vermiştir. Türkiye’de Eurovision Şarkι Yarιşmasι elemelerine, Kuşadasι Festivali’ne ve Altιn Anten gibi çeşitli müzik yarιşmalarιna da katιldı.

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliǧi bölümden mezun olan Seda Baǧcan biomedikal (tibbi elektronik ) mühendisliǧi dalιnda ihtisaslaştı. Türkiye’de  ve Almanya’da Tιbbi Diagnostik alanιnιn önde gelen şirketlerini kurdu ve yönetti. Ailede ciddi bir rahatsιzlιǧa çare bulma araştιrmalarι sιrasιnda alternatif tιp yöntemleriyle tanιşιp kendini bu alanda yetiştirmeye başladı. Reiki masterι, Reconnection uygulayιcιsι, Signature Cell Healing ögretmeni Deeksha uygulayıcısı olan Seda Baǧcan’ιn hayat tutkusu, müzik,yoga ve bilim haline gelmiştir.
Seda Baǧcan Hatha yoga, Ashtanga ve Jivamukti yogadan sonra Yogi Bajian’ιn bulduǧu Kundalini Yogaya başladı. Naam Yoga öǧretmeni de olan sanatçı, Almanya’da ve birçok ülkede yoga dersleri veriyor. Türkiye’de ilk albümü 2009 yılında çıkan sanatçının albümleri sırasıyla, Sunrise, Remember, Neyim Sufi Sol, I am That I am ve Miracle. Miracle sanatçının “opus magnum”u. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv