SEFERİHİSAR KUPAYI TÜRKİYE’YE GETİRDİ

  • 0
  • 1.631
Yazı Boyutu:

Seferihisar Plaj Futbol Takımı Gürcistan’da düzenlenen 8 ülkenin şampiyonlarının mücadele ettiği 2012 Batumi İnternational Beach Soccer Tournament’te şampiyon oldu. 
 
Plaj Futbolunda Türkiye şampiyonluğu yaşayan Seferihisar Cittaslow Plaj Futbol Takımı uluslararası turnuvada kupayı Türkiye’ye getirdi.  Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen turnuvada Türkiye’yi temsil eden Seferihisar Cittaslow Plaj Futbol Takımı, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Batum takımlarının katıldığı turnuvada kupayı Türkiye’ye ve Seferihisar’a getirdi.
Çeyrek finalde Gürcistan’ın Batumi takımını 5-4, yarı finalde Kazakistan’ın Arman takımını 3-1 ve finalde Azerbaycan’ın Neftci takımını 4-3’lük skorlarla yenerek kupa töreninde milli marşımızı okuttu.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer takımla gurur duyduğunu belirten açıklamasında; “Bu takım iki sene gibi kısa bir sürede önce Türkiye şampiyonluğu ve ikinciliği, ardından da uluslararası bir turnuvada kupa kazanmayı başardı. Seferihisar’ın mavi bayraklı plajlarına plaj futboluyla ilgili tesisler yaptık. Altyapı seviyesinde plaj futbolu eğitimi koyarak çocuklarımıza küçük yaşlarda eğitim vermeye başladık. Biz bu işi çok ciddiye alıyoruz. Futbolcularımızın hepsini teker teker kutluyorum hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca yurt dışı turnuvaya giderken bize sponsor olan firmalar var. Hepkon Finans sahibi Sayın Necat Hepkon’a ve Uçak Kardeşler Ltd. Şti adına Sayın Hayrettin Uçak’a çok teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda hep birlikte daha büyük başarılara imza atarak sporda da Seferihisar’ın adını duyuracağız” dedi.
 
Seferihisar Cittaslow Plaj Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Mert Destek turnuvanın çok çekişmeli maçlara sahne olduğunu belirterek Türkiye’nin ve Seferihisar’ın adını duyurmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Destek; “Uluslararası turnuvaya katılmak her şeyden önce takım için çok faydalı oldu. Organizasyon kusursuzdu. Ayrıca Batum’daki organizasyonun organizatörlerinden olan FİFA Kokartlı Hakem Afgan Azayev iki ay sonra Bakü’de yapılacak turnuvaya bizi davet etti. Bu turnuvaya da katılarak uluslararası tecrübemizi arttırmak istiyoruz” dedi.
 
Final maçından sonra Milli Marşımız çalınarak bayrağımızın göndere çekilmesi ve Seferihisar’ın adının söylenmesi bizim için çok gurur vericiydi diyen Destek; “Şimdi bizi sonuna kadar destekleyen Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e kupayı hediye edeceğiz. Dünyanın yeni trendi haline gelen plaj futbolunda Seferihisar’ı dünya çapında marka yapmak istiyoruz. Üstün mücadele gösteren futbolcu kardeşlerimi de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv