Selam olsun bu destanı yaratanlara!

  • 0
  • 1.134
Selam olsun bu destanı yaratanlara!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet Meydanı'ndaki 9 Eylül törenlerinde konuşan İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli olmanın ve İzmir’deyaşamanın özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Bu destanın simge kentiİzmir'de yaşıyoruz. Bizim için bundan büyük onur yok! " diye konuştu.

 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamalarıkapsamında Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende, İzmir’inkurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Vilayet önüne geldi ve YüzbaşıŞerafettin’i canlandıran bir asker Hükümet Konağı’na Türk bayrağını çekti.İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, süvari birliklerinin komutanına plaket takdim etti. 

Konak Meydanı’ndaki bayrak töreninin ardından CumhuriyetMeydanı’nda resmi kutlama töreni gerçekleştirildi. Meydan’da düzenlenentörenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Halka seslenen İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet’in kenti İzmir'in 9 Eylül günübambaşka bir sabaha uyandığını belirterek şunları kaydetti:

“Kan ve gözyaşı imtihanından ‘yüz akı ve onurla’ çıktığımızo unutulmaz günün 92. yılında… Bugün İzmir, Hasan Tahsin oldu. Asteğmen Besim,Yüzbaşı Şerafettin, Binbaşı Salih Bozok oldu. Bugün İzmir, Fahrettin ve MürselPaşa oldu; Fevzi Paşa oldu, İsmet Paşa oldu. Ve bugün İzmir, Mustafa Kemaloldu.”

Ateşin ve yoklukların üstesinden gelerek küllerinden yepyenibir ülke yaratmış, olağanüstü bir halkın çocukları olarak doğmanın mutluluğunuyaşadıklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu destanın simge kentiİzmir’de yaşıyoruz. Bizim için, bundan büyük onur yoktur. Selam olsun budestanı yaratanlara ve yaşatanlara!” diye konuştu.

 

“İzmir'i sevmek, İzmir için daha çok çalışmaktır”

İzmir ve İzmirlilerin Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıkyolunda ilerlediğini ve Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyupsavunduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Sevgili Atam! Bilmelisin ki, İzmir ve İzmirliler, seni, enaz senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyor. Biz İzmirliler, İzmir’i sevmeyi,samimiyetle, karşılıksız ve çıkar gözetmeden 'İzmir için daha çok çalışmak'olarak anlıyoruz. Tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz.Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz.  Onların yokpahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz. Bize ağırbedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir’i, gelecek kuşaklara, övünecekleri veiçinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı; hem tarihi hem deahlaki ve vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. ÇağdaşTürkiye’nin sembol ismi İzmir’imizle övünüyor ve kentimizin üstüne titriyoruz.İzmirli olmanın ve İzmir’de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını da iyibiliyoruz.  Ve bu gerçeği herkesin çok iyi anlamasını; 'İzmirduruşu'nun ne olduğunu, İzmirlilerin hassasiyetlerini, önceliklerini vevazgeçilmezlerini artık çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Unutmayın; İzmir,daima Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır. Bu olağanüstümirası bize bırakanları, o yiğit insanları, bir kez daha sevgi, saygı veminnetle anıyoruz. Yaşasın İzmir, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, İzmir Büyükşehir BelediyesiKent Orkestrası’nın seslendirdiği eserler, şiir dinletisi, Vildan Turan konserive Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisiyletamamlandı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv