Selçuk'ta Bayrağa Saygı Yürüyüşü Yapıldı

  • 0
  • 545
Yazı Boyutu:

SelçukÜlkü Ocakları’nın çağrısı üzerine Selçuk Tahsinağa Camisi önünde toplananbinlerce Selçuklu “bayrağa saygı yürüyüşü” gerçekleştirdi. Selçuk Ülkü OcaklarıEğitim ve Kültür Vakfı, Diyarbakır‘da bayrağın indirilmesi olayına tepkigöstermek amacıyla, ”Bayrak Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşe birçok siyasipartiden ve sivil toplum kuruluşundan da destek geldi.

SelçukÜlkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Binasının önünde başlayan yürüyüş İstasyonmeydanında son buldu. Gerçekleştirilen yürüyüş sırasında, 'Bayrağa uzanan ellerkırılsın', 'Bayrak şereftir şerefsizler ne bilir', 'Hükümet istifa' ve 'Nemutlu Türküm diyene' sloganları attıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşyapan guruba çevredeki ve balkonlarda ki vatandaşlar da alkışlarla destekverdi.

Selçuk'tagerçekleşen protesto yürüyüşünde Ülkü Ocakları mensupları ve Selçukluvatandaşlar Türk Bayrağı açarak slogan attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nınokunmasını ardından grup adına basın açıklamasında bulunan Selçuk Ülkü OcaklarıEğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Memiş Esener şunları söyledi; ''Siyasi iktidarınbölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri dahaçok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. BölgedeTürkiye Cumhuriyetinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise hergeçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok dahavahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır.

Bölücüörgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır.Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl kara yolugünlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteyegeçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması sebebiyle bölücüler bölgeyikontrolleri altına almış vaziyettedir.

Bardağıtaşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlıbir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenliklibir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olmasıda olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabuledilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğrunamilyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesiolmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa lekedüşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayanve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine venamusuna da gölge düşürmüştür.

Buradanyüce Türk milletine seslenmek istiyoruz: Yıllarca milli ve dini duygularınıistismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanıbölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğrunakanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı özyurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma veoy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor!

Türkmilliyetçileri, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormaküzere tek tek not etmektedir. Bu zillete sessiz kalan herkes, günü geldiğindeyüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler veindirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır.

Buradanherkese açıkça beyan etmek istiyoruz: Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız.Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dillerikoparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesapyapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türkyurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hainler olduğu müddetçebozkurtların mücadelesi bitmeyecektir!

Mesele TürkOlmak, Kürt Olmak, Alevi Olmak, Sünni Olmak, Laz Olmak, Çerkez Olmak Değil,Ekmeğini Yediğin Memlekete İhanet Etmemektir.

NeMutlu Türk’üm Diyene'' dedi.
Yürüyüşünve konuşmanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv