Selçuk’un 92.Yıl Kurtuluş Töreni Kutlamaları Başladı

  • 0
  • 1.057
 Selçuk’un 92.Yıl Kurtuluş Töreni Kutlamaları Başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı bir konuşma yaptı.

 

Başkan Bakıcı törende yaptığı konuşmada milletimizin tarihteki kahramanlık destanlarından biri olan Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92.Yıdönümünün yaşandığını anlatarak “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Kurtuluş Mücadelemiz yurdumuzun birçok sathında devam etmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın son evresi 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar – Kocatepe’de başlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği büyük taarruz ile aşılmış, 30 Ağustos 1922’de başkomutanlık meydan muhaberesiyle İstiklal Savaşı’nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlamıştır” dedi. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen başkan Bakıcı ,” İlçemizde kutlanan bu kurtuluş etkinlikleri de insanlarımız arasında dostluğu, birliği ve beraberliği güçlendirmektedir. Milli birlik ve beraberliğin daha çok kavrandığı bu günlerde; tüm hemşerilerimizin Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören akşam saatlerinde de Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen kortej ve konserle devam edecek.

 

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv