Selçuk Yöntem İzmirli tiyatrocularla buluştu

  • 0
  • 687
Yazı Boyutu:

Ünlü sanatçılar ile öğrencilerini buluşturan Sahne TozuTiyatrosu, bu kez ünlü oyuncu  SelçukYöntem’i İzmirli tiyatrocular ve tiyatrocu adaylarıyla bir araya getirdi.  

 İzmir’in HaldunDormen Sahnesi gibi bir tiyatro salonunun olmasından dolayı İzmirlitiyatrocuların çok şanslı olduğunu belirten Yöntem,  İstanbul’da özel bir tiyatronun böyle birsalon bulmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Konuşmasını Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciasıylabaşlayan sanatçı, “Ne kadar hazin bir şey yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz.Buraya gelmeden önce haberlere bakıyordum, insanı çok üzen kanını donduranşeyler oluyor şu anda. Önemli olan bu günler geçtikten sonra da orada ihtiyacıolan insanlara yardım etmek. Bir takım farklılıklar yaratarak oradaki ailelereyardım etmek hepimizin boynunun borcu olsun. “ dedi.

Sanatla uğraşan insanların peşinde koştuğu ortak değerlerin  nitelik, sanatsal estetik, sanatsal doğruolduğunu  dile getirerek,  “ Yüzyıllarca bu tartışılmış, tartışılmayadevam ediliyor.  Ortak noktayı izleyenlerbir arada yaşayabiliyor, değerlendirebiliyor. Biz zaten o çoğunluğu elde  etmek için çabalıyoruz, o çoğunluğu belli birdüzeye getirmek için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Sanatsal yaşamı ile ilgili bilgi de veren Yöntem,  tiyatroyu seçmesindeki  en büyük etkenin okulda izlediği oyun ,  oyunun bitimiyle patlayan alkışlar ve  oyuncuların yüzderindeki mutluluk olduğunuitiraf etti ve “Bu ilişki beni çok heyecanlandırdı.  Yani insan insanla etkilendi, coşkulandı,heyecanlandı, tuhaf bir enerji oluştu. Hepimiz mutluluğun peşinde koşarız değilmi, mutlu olmak için çabalarız. Halbuki mutluluk andır. Anlardır bizi  ayakta tutan, o mutlu anı ben hep yaşamakistedim.    Aktör olmam, tiyatroyla uğraşmam gerektiğineinanarak konservatuvara gittim ve işte bu günlere geldik” dedi.
Unutamadığı bir anı sorusuna cevabı ise “Oda Tiyatrosu’nda Peynirli Yumurta’yı  oynuyorduk.  75 kişilik, çok şirin bir tiyatro. Oyunuoynarken önden bir bayan kalktı, yanıyoruz beyefendi dedi. Bende neresi yanıyorhanımefendi dedim. Yukarısı yanıyor beyefendi dedi, baktım sofita(halktiyatrolarının sahne üstünde balkonlu alan) alev almış. Oyunu kestim hemenkulise koştum.  Abi  ne işin var burada ne oldu dediler, dedimyanıyoruz. Seyirciler gitmedi, kimse terk etmedi neyse ki söndü, duman gitti.Herkes yerlerine oturdu. ‘ devam edebilir miyim’ diye sordum. ‘ buyurun’dediler.  Devam ettik. Unutulmaz biranıydı benim için”  oldu.

Yöntemsöyleşiyi şu sözlerle bitirdi: “Gerçek duyguyu almak isteyenler, gerçekpaylaşımı almak isteyenler ve emeğin ne olduğunu görmek isteyenler hiçbir zamantiyatrodan vazgeçmeyecekler. Dünyada iki insan kalana kadar tiyatro devamedecek, bundan hiçbir kuşkunuz olmasın”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv