Selfie akımı mobilyaya sıçradı

  • 0
  • 1.470
Yazı Boyutu:

Sosyal medyada yılın en popüler faaliyeti haline gelen selfieçekimi (özçekim) mobilya tasarımlarına da yansıdı. İç Mimarlık ve ÇevreTasarımı Bölümü öğrencileri selfie akımından yola çıkarak kendilerini yansıtanmobilyalara imza attılar.         

 

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 3’üncüsınıf öğrencileri ‘mobilya tasarımı’ dersi kapsamında sıra dışı bir çalışma gerçekleştirdiler.Öğretim Görevlileri Ceren Polat, Sevda Balcıoğlu, Can Külahçıoğlu,  CengizUltav ve Araştırma Görevlisi Eda Paykoç tarafından yürütülen derste öğrencilerdenselfie çekimlerinden yola çıkarak hem dış görüntülerini hem de iç dünyalarınıyansıtan mobilyalar tasarlamaları istendi. Her biri ayrı bir hikayeye sahiptasarımlarda kimi şeker hastalığından, kimi çok sevdiği yeğenlerinden kimi dekarmaşık iç dünyasından ilham aldı. Ortaya dikkat çekici oturma grupları,aydınlatma elemanları, raflar, sehpa ve tamamlayıcı aksesuarlar çıktı.

 

Yaşarlı öğrencilerin kendilerini yansıtan mobilyalarınınhikayelerinden bazıları şöyle:

İNSÜLİN KALEMİ İLHAM VERDİ
Hakan Sevinç: “Şeker hastalığım nedeniyle 17 senedir insülin kalemikullanıyorum. Bu nedenle insülin kalemini andıran bir aydınlatma ünitesitasarlamak istedim. İnsülin kaleminin ortasında insülin sıvısı gözükür. Bunabir gönderme yaparak tasarladığım aydınlatma ünitesinin ortasını şeffaf birşekilde dizayn ederek elektrik kablolarının buradan gözükmelerini sağladım. Aydınlatmayıda en tepeden başlayacak şekilde dizayn ederek iğnenin ucundan çıkan insülinisembolize etmeye çalıştım.”   

 

İÇ GÜZELLİĞİMİ YANSITIYOR
Tansu Dursun: “Tanımadığım kişilere karşı kapalı kutuyu andıran birduruşum var. İnsanlar beni tanıdıkça severler. Bu aydınlatma ünitesini de buduruşumdan yola çıkarak tasarladım. Açıldığında etrafa ışık veren bu üniteaslında benim iç güzelliğimi yansıtıyor.”   

 

YEĞENLERİM İÇİN TASARLADIM
Bilgesu Şengöz:   “Oyuncaklarını sağa sola dağıtan yeğenlerimi görüp, butasarımı yapmaya karar verdim. Plastik su borularını kullanarak oyuncaklarınhem açıkta hem de toplu bir şekilde durmalarına olanak sağlayan bir tasarımgerçekleştirdim. Boyu çocuklar için dizayn edilen bu tasarımın oyuncaklarınıtoplamak istemeyen çocuklar için ideal olacağını düşünüyorum.”   

 

HER ORTAMA GİREBİLİR, BENİM GİBİ!
Cem Batur Zaimoğlu:  "Sadeliği ve rahatlığı seven bir insan olarak yalnızca tekbir çizgiden oluşan içi boş bir demiri kullandım. Ortaya hamaktaymış rahatlığıveren bu koltuk çıktı. Koltuğun şeklini elimle verdim ve kumaş giydirme işinide kolay bir hale getirdim. Farklı ortamlara rahatlıkla girebilen benim gibi bukoltuk da farklı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir.”    

 

GÖRÜNTÜDE BASİT TASARIMDA KARMAŞIK
Korhan Cengiz: “Kendi iç dünyamdan yola çıkarak dışarıdan sade amakullanımda karmaşık bir aydınlatma ünitesi tasarladım. Işık ayarınıkullanıcısına bırakan bu ünitede dengeyi sağlamak ve sabitlemek zaman alıyor.”

 

HEM SERT HEM YUMUŞAK:
Naile Kara: “Alışveriş merkezleri, bankalar gibi yerlerdeki beklemealanlarında kullanılabilecek bir bank tasarladım.  Benim keskin hatlarımı yansıtan bu bankta sertyanımı göstermek için koyu renkleri yumuşak yanımı göstermek için de pastel renklerinitercih ettim.”  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv