Seni seviyoruz Barış Abi

  • 0
  • 633
Seni seviyoruz Barış Abi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Barış Manço, eşi ve çocuklarının katılımıyla doğum gününde Gediz Üniversitesi’nde anıldı. Şarkıları söylendi, anıları paylaşıldı. Duygu dolu anlar yaşayan Lale Manço, “Barış’ın, ölümünde küçücük çocuk olan bugünün üniversite öğrencileri tarafından bu kadar sevilmesi, mutlulukların en büyüğü” dedi.

Gediz Üniversitesi’nde nefesler Barış Manço için tutuldu... 1999 yılında kaybettiğimiz ünlü sanatçının anısına dolu dolu bir doğum günü programı düzenlendi. Gediz Üniversitesi Müzik Kulübü ile İzmir Barış Manço Sevenler Topluluğu (İZManço) tarafından gerçekleştirilen etkinliğin onur konukları eşi Lale Manço ile oğulları Doğukan ve Batıkan Manço oldu. Üniversite öğrencilerinden oluşan müzik grubu Eski Yabancı ve İZManço üyeleri şarkılarını seslendirdi, yaşam öyküsü anlatıldı, anıları paylaşıldı. Hep birlikte doğum günü pastası kesildi, ‘Seni Seviyoruz, iyi ki doğdun Barış Abi” denildi.

Duygu dolu anlar yaşayan Lale Manço, kendilerini konuk eden ve salonu tıklım tıklım dolduran üniversitelilere teşekkür etti, “Barış öldüğünde küçücük birer çocuk olan bugünün üniversite öğrencileri tarafından bu kadar sevildiğini görmek mutlulukların en büyüğü. Onun gerçek mirasçıları bizler değil, sevenleri” dedi. Doğukan ve Batıkan Manço da, “O sadece bizim babamız değil, 70 milyonun ailelerinin bir parçası. Bu gerçeği öldükten sonra daha iyi anladık” diye konuştu.

Gençler için örnek
Aileye plaket veren Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Barış Manço gibi kalbi sevgi dolu gençler yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik şunları kaydetti: “Barış Manço, ölümünün üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen Türk gençliğinin önünde hala örnek bir kişilik. Böyle bir sanatçıya sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak az. Onun yaşam felsefesinin ve insana insan olduğu için değer veren anlayışının öğrencilerimizin yolunu aydınlattığını gördükçe ayrı bir sevinç duyuyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan coşkusu İzmir'i sardı

İzmir’den COP31’e güçlü mesaj

Uysal koyunlar olmak yerine yaramaz keçiler olun

Ot Festivali’nin görkemli korteji ve 23 Nisan gururu bir arada

Bizim için en güzel bayram çocuklarımızın neşesidir

23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg