Sertel AK Parti'yi ziyaret etti

  • 0
  • 1.533
Yazı Boyutu:

Sertel’den AK Parti’ye ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’i ağırladı. Ömer Cihat Akay’ı AK Parti’nin yeni il binasında ziyaret eden Atilla Sertel, AK Parti’nin Bayraklı Salhane’de bulunan son teknoloji ile donatılmış yeni il binasına övgüler yağdırırken Akay’ın İzmir’e yakışır bir il başkanı profili çizdiğini belirtti. AK Parti’nin yeni il binasının çok şık ve modern olduğunu söyleyen Atilla Sertel, “Dileğimiz bütün siyasi partilerin böyle binalarda hizmet etmesi. AK Parti ülkenin gerçeğidir ve iktidarın sahibidir. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın samimiyetlikle, dostlukla, insanlara yakın durmasıyla, herkesle dostluk köprüleri kurmasıyla, örnek bir başkan olduğunu, İzmir’e yakışan bir profilde olduğunu düşünüyorum. Gerçekten İzmir’e yakışır bir il başkanlığı yapıyor. Bu çok ama çok önemlidir. Ülkenin önemli sorunlarını çözme konusunda İzmir tablosunun da örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. İktidarı ile muhalefeti ile sorunların üstüne ortak olarak gidilmelidir. İzmir’de güzel bir hava var. Dileğimiz bu hava hiç bozulmasın ve siyasilerimiz İzmir için ortak noktalarda buluşma duygusunu yitirmesin.” dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Basının, toplumun menfaatleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve ilkeli bir şekilde çalışarak, vatandaşların haber alma hakkı doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve onların talep ve görüşlerini yansıtma görevi ifa ettiğini belirten Akay, “Basın mensuplarımız, bu özellikleriyle toplumumuzun vicdan ve duygularına tercüman olma misyonunu taşımaktadırlar.” dedi. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmanın basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almanın da vatandaşın en doğal hakkı olduğunu hatırlatan Akay, “Basın, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemelidir. Basın, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdır.” ifadesinde bulundu.
 
Basın mensupları gözbebeğimiz
Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme, eğitme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarının, bütün kesimlerin sorunlarının tartışılmasına de zemin oluşturmakta olduğuna dikkat çeken Akay, “Halkın sorunlarını dillendiren ve bunların çözüme kavuşturulması noktasında takipçi olan basın mensuplarının, daha iyi şartlarda görev yapması hepimizin ortak temennisi. Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin sağlanması devletin olduğu kadar, basın-yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasındadır. Basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmaları, basın meslek ilkelerini her koşulda gözetmeleri, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları, sorumluluklarını sorunlarından üstün tutmaları ve mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyorum. Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın mensupları bizim gözbebeğimizdir. Göreve geldiğim günden bu zamana kadar geçen süreç içerisinde her daim basın mensupları ile iç içe ve dayanışma halinde oldum. Bu böyle olmaya devam edecek.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv