Sertel: Akan kan durdurulsun, terör bitirilsin

  • 0
  • 974
Yazı Boyutu:

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Gaziantep’te 9 kişinin ölümü, 4'ü ağır 66 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısının ardından bir mesaj yayımlayarak, terörü lanetledi.
 
Sertel, birlik, beraberlik duygusunun en üst düzeyde olduğu bayramda polis ve sivilleri hedef alan bombalı saldırının terörün çirkin yüzünü bir kez daha acı bir şekilde gösterdiğini belirterek, saldırıyı lanetlediklerini söyledi. Dağlardan şehir merkezlerine, doğudan batıya, askerden sivile doğru kayan PKK terörünün bir an önce durdurulması gerektiğini kaydeden TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Sertel, “Akan kan durdurulsun, terör bitirilsin” dedi. Sertel, şunları söyledi.
“Dün akşam Gaziantep’te meydana gelen ve Karşıyaka Polis Merkezi’ni hedef alarak 9 kişinin ölümü, 4'ü ağır olmak üzere 66 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırı Türk milletini derinden sarmış ve üzmüştür. Bayramı kana bulayan bu çirkin saldırı, polis ve sivilleri olduğu kadar Türk milletinin birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını da hedef almıştır.
 
Bu ülke 30 yıldır terör belasıyla uğraşmakta ve ne yazık ki 30 yıldır da sivil, asker, çoluk, çocuk demeden binlerce ferdini teröre kurban vermektedir. Her saldırının ardından hükümet kanadı tarafından yapılan açıklamalar artık halkı tatmin etmemektedir, ocaklarına ateş düşen ailelerin yüreklerindeki acıyı söndürmemektedir. Birlik beraberliğimizi hedef alan bu son saldırının ardından hükümet, muhalefet, askeri ve sivil tüm yetkililer bir an önce bir araya gelmeli ve atılacak kesin adımları milletimizle paylaşmalıdır.
 
Türk milleti olarak bu türden hain saldırılar bizim kardeşlik duygularımıza asla zarar veremeyecektir ancak şuandan sonra verilecek cevabı da sabırsızlıkla bekleyecektir. Terörü kınadığımızı bir kez daha vurgularken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar dileğiyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv