Sertifikalı oldular

  • 0
  • 442
Sertifikalı oldular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları engelli olan aileler için açtığı “Ana Baba Okulu”nda sertifika heyecanı yaşandı. 4 hafta süren eğitimleri tamamlayan 220 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Engellilere yönelik projelerine bir yenisini ekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Ana Baba Okulu”nu açtı. Engelli çocuk sahibi anne ve babaların bedensel ve ruhsal yönde sağlıklı, yapıcı, yaratıcı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncülerini özgürce ifade edebilen, başkaları ile olumlu ilişkiler kurabilen, sosyal-öz bakım becerileri gelişmiş çocuklar yetiştirebilmelerine hedefiyle başlanan proje kapsamında, ebeveynlere 22’şer kişilik gruplar halinde 4 hafta eğitim verildi. Konusunda uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde anne-babalar sınıfta eğitim görürken, yanlarında getirdikleri çocukları da el becerilerini geliştirici etkinliklerle vakit geçirdi. Projeye 127 engelli bireyin 220 ebeveyni katıldı.

Kocaman bir teşekkür
Eğitimleri başarıyla tamamlayan anne-babalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu’nun da katıldığı törenle sertifikalarını aldı. Balcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli çocukların yaşamını kolaylaştırmak ve geleceğini örmek için bir çok proje imza attıklarını söyledi.

Kursiyerler adına söz alan Adviye Gülmez ise, “20 yaşımdaki kızım Aslı’yı yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği eğitimlere getiriyorum. Yakınlarımız kızımda çok olumlu gelişimler olduğunu söylüyor. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bize yeni bir eğitim verdi ve bir çok şey öğrendik. Sadece engelli çocukları değil anne ve babalarını da eğitmek gerekiyor. Bu fırsatı yarattığı için Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederim” diye konuştu.

4 hafta süren eğitimlerde anne-babalara, “Engelli çocuğun kabulü sürecinde aile”, “Aile içi iletişim”, “Beslenme ve hijyen”, “Cinsel eğitim”, “Erken çocukluk dönemi ve okul öncesi eğitim” ile “Engelli hakları” konusunda eğitim verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv