‘Sesler Ve İzler’ KKM’de

Ressam Ahmet Yeşil’in ‘Sesler ve İzler’ zergisi yaklaşık yedi yıl aradan sonra Karaca Kültür Merkezi’nde açıldı. 34 eserin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

  • 0
  • 517
‘Sesler Ve İzler’ KKM’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ressam Ahmet Yeşil’in ‘Sesler ve İzler’ zergisi yaklaşık yedi yıl aradan sonra Karaca Kültür Merkezi’nde açıldı. 34 eserin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Açılışına Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Karabağlara Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.  
Açılış sunumunu gerçekleştiren Karaca Kültür Merkezi Yöneticisi- Sergi Küratörü Meryem İpek’in ardından mikrofona gelen Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, kaymakamlık olarak kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya, Ahmet Yeşil’in eserlerini İzmirli sanatseverlerle buluşturmanın keyfini yaşadıklarını söyleyerek, “biz 1960 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösteren bir grubuz ve son 5 yıldan beri de sanatsal alanla da faaliyetlerimizle kentin kültür ve sanatına destek vermeye devam ediyoruz” derken Ressam Ahmet Yeşil ise, ‘Sanatçılar duygularını yetenekleri doğrultusunda ifade eder. Bende çizgiyle, boyayla kendi ölçülerimde ifade etmeye çalışıyorum. Yazılarımda ve konuşmalarımda ‘Sanatçı toplumundan sanat toplumuna nasıl geçebiliriz’i sorguluyorum. Sanat toplumunu yarattığınız zaman ülkemizde ve dünyada bir çok sorunun  çözüleceğinize inanıyorum. Çünkü sanat; aklın ve gözün açılımını sağlar. Bakarken görme, görürken düşünme, düşünürken kendimizi ifade etme gibi bir yaratıcı olguyu kişide ortaya çıkartır ve insan düşünürken de, kendini ifade ederken de, birey olduğunun farkına varır ve kendi sorunlarıyla beraber sosyal ve toplumsal sorunlarında sorarak, sorgulayarak çözümler aramaya başlar” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv