Sevgi yüklü sergi

  • 0
  • 694
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Halk Üniversitesi resim öğrencilerininsergisi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’ndeaçıldı

Bir yıldır Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde resim kursuna katılan40 kursiyer, yıl sonu sergisiyle 150 civarındaki eseri sanatseverlerinbeğenisine sundu. Rembrandt eserlerinin başarılı imitasyonları dikkat çekicieserler arasında yer alırken suluboya, yağlıboya, karakalem, kolaj gibi farklımalzeme ve tekniklerin kullanıldığı çalışmalar Konak Belediye Başkanı Dr. HakanTartan başta sergi açılış kokteyline katılan sanatseverlerin beğenisinikazandı. 
Yetenekli kursiyerlerin çalışmalarında şiddetin izinerastlanmadığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, resimkursiyerlerini kutlayarak,  sadece birsanat ışığını yansıtmadıklarını, aynı zamanda yüreklerindeki sevgiyi de tuvaleyansıttıklarını söyledi. Tartan, “Sizin resimlerinizde silah, kin ve nefretyok. Doğa, sevgi, paylaşım, insan, Atatürk, kadın, çocuk, deniz, hayvan var.Benim de topluma yansıtmak istediğim, bir duyarlılığın ürünleri. Biz bunlarıpaylaştığımız zaman toplum olarak da daha aydınlık günlere koşuyoruz” dedi.           Resim Öğretmeni Mehmet Tüver ise yıl boyunca Güzelyalı Kültür Merkezi’nde resim kursuna katılanöğrencileriyle değerli çalışmalar geçekleştirdiklerini belirterek, “Biz enginbir denizde Konak Halk Üniversitesi olarak bir Transatlantik, gemimizin kaptanıda Başkanımız Hakan Tartan” diye konuştu.Konuşmaların ardından kursiyerlerin katılım belgeleridağıtıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv