Sezon Barok Konseri ile başladı

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) kış sezonu Barok Müzik Günleri ile başladı.

  • 0
  • 866
Sezon Barok Konseri ile başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Kış sezonu Barok Müzik Günleri ile başladı. Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleşen konsere Pandemi kuralları gereği HES kodu uygulamasıyla izleyici alınan konsere Çok sayıda sanatsever katıldı.
 
İzmir Barok kurucularından Bülent Oral, klavsen ile yapılan ilk canlı konser için heyecanlı olduğunu belirterek Johann Sabastian Bach’ın Brandenburg Koncertolarını icra etmek için kullandığı, Orjinali 1700 Alman Mietke Berlin Charlottenburg Muzesinde bulunan ve iyi bir kopyası İtalyan Klavsen yapımcısı Urbano Petroselli tarafından yapılan Klavsen’in Ahmed Adnan Saygun’a kazandırmasından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.
 

Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Dr. Detlev Wolter, sanatsever kent İzmir’de, bu gün de AASSM’de bulunmaktan eşi Yvonne Trapp ile kendisinin çok mutlu olduklarını söyledi. Konuşmasının bir bölümünü kısa sürede öğrendiği Türkçe’siyle yapan Başkonsolos  Wolter, “Sayın Soyer, himayenizde gerçekleşen 6. İzmir Barok Günlerinin açılışnın Türk Alman Dostluk Konseriyle yapılması çok anlamlı. İzmir Başkonsolosluğumuz tarafından organize edilen ve ardından Ankara ve İstanbul'a gidecek olan Müzik Topluluğunun turnelerinin de başlangıcıdır. Konserin gerçekleşmesinde emeği geçen Başka sevgili başkan Soyer olmak üzere AASSM yetkililerine ve siz değerli konuklarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise böylesi özel bir akşamda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çok rafine, güzel sesler dinledik. Pandemi nedeniyle hasret kaldığımız konserlere kavuşmamız nedeniyle hepimiz heyecanlıyız. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi envanterine katılan çok değerli bir enstrüman var, onun da gururunu yaşıyoruz. İzmir geçen yüzyıllar boyunca bir dünya kenti olarak sahip olduğu o muazzam kimliğe kültür sanat alanında da tekrar güçlü bir biçimde ulaşacak” diye konuştu.

 
Güzin Teoman’ın Barok Obua, Ekif Aksoy’un Barok Klariet, Begüm Acar’ın Cornetto, Hakan Özaytekin’in Barok Keman, Mehmet Refik Kaya’nın Rebab ve Türk Lavtası, Bülent Oral’ın Viola da Gamba, Diego Leveric’in Archlute, Erinca Fossi’nin Klavsen ve Bariton Hüseyin Tuncel’in Perküsyonu ile yer aldığı İzmir Barok’ta Soprano Linet Şaul ile Counter Tenor Kai Wessel ise solist olarak yer aldı. Programda J.B. Luly, C. Monteverdi, G.F. Handel, A. Campra, A. Stradella, J.des Fontaines, G.P. Telemann, J,J, Fux, H. Purcell, P. Rameau’nun eserlerinin yanı sıra Gazi Giray Han’ın Mahur Peşrevi ve  Ali Ufki Bey’in Nikriz Peşrevi ve Sen Oynadıkça Kademi gibi eserlerini de seslendirdi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv