Sezona iki yeni prömiyer ile devam

İzmir Devlet Tiyatrosu 2020 – 2021 Tiyatro sezonuna iki yeni prömiyerle devam ediyor.

  • 0
  • 2.825
Sezona iki yeni prömiyer ile devam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Tiyatrosu 2020 – 2021 Tiyatro sezonuna iki yeni prömiyerle devam ediyor.

22 Eylül 2020 Salı günü saat 20.00’de Konak Sahnesi’nde prömiyer yapacak olan oyun Yasmina Reza’nın kaleme aldığı, Zeynep Avcı’nın dilimize çevirdiği ve Tayfun Erarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Vahşet Tanrısı” olacakDekor Tasarımı Murat Gülmez, Kostüm Tasarımı Funda Çebi, Işık Tasarımı Zeki Kayar ve Müzikleri Kerem S. Memişoğlu’na ait olan oyunda Yönetmen Yardımcılığını Zeynep Nutku, oyunun asistanlığını ise Pınar Karadağ üstleniyor. Oyunda başlıca görev alan sanatçılar ise; Özlem Başkaya, Ali Hakan Beşen, Canan Erener Şen ve Mustafa Çolak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, pandemi kurallarına uyarak gerçekleştirdiği art arda prömiyerler ile tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.
29 Eylül 2020 Salı Günü Konak Sahnesi’nde sahnelenmesi planlanan; Gökhan Erarslan’ın kaleme aldığı, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ebru Nil Aydın’ın yönetmenliğini üstlendiği “Bir Düş Gibi (Cahide Sonku)” adlı oyun İzmir Devlet Tiyatrosu’nun dördüncü prömiyeri olacak.
Dekor Tasarımı Hasan Yavuz, Kostüm Tasarımı Z. Yıldız Köse, Işık Tasarımı Osman Uzgören, Müzikleri ise Kemal Günüç’e ait olan oyunun Yönetmen Yardımcılığını Ömer Polat, Asistanlığını ise Ender Şeviker üstlendi. Oyunun başrolünde Güldeniz Türküstün Eltepe yer alıyor.
Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Açık Hava Sahnesi’nde ise Eylül ayı boyunca İzmir Devlet Tiyatrosu projesi olan ve Levent Ulukut’un yönetmenliğini üstlendiği “Yıldızların Altında” adlı müzikal oyun Salı – Perşembe ve Cumartesi günleri seyircisiyle buluşmaya devam edecektir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv