Sıcak Çarpmalarına Dikkat!

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda personele sertifikalı ilkyardım eğitimi veriliyor.

  • 0
  • 704
Sıcak Çarpmalarına Dikkat!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda personele sertifikalı ilkyardım eğitimi veriliyor. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde  personele yönelik verilen iki günlük  eğitimin  sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde Temel İlk Yardım Eğitimi Programı kapsamında  yanık, donma ve sıcak çarpmalarında uygulanacak ilk yardım eğitimi verildi. Araş. Gör. Hatice Eda Yoltay tarafından verilen eğitimde, vaka sonrası  yapılması gereken  ilk yardım uygulamalarından bahsedildi.

Sıcak çarpmasının en çok görülen belirtilerinin baş dönmesi, mide bulantısı, aşırı terleme, bilinç kaybı, solunum zorluğu olduğunu aktaran Araş. Gör. Hatice Eda Yoltay, konu ile ilgili olarak alınması gereken önemlerin başında şapka, güneş gözlüğü ve şemsiye kullanımının olduğunu söyledi. Sıcak çarpması yaşanıldığında yapılması gerekenleri anlatan  Araş. Gör. Hatice Eda Yoltay, “Bol miktarda sıvı tüketmeli ve vücut temiz tutulmalı. Eğer kişinin mide bulantısı yoksa ve bilinci açıksa 1 litre suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat karıştırarak içirilmesi faydalıdır” diye konuştu.

Donma ile ilgili bilgiler de veren Araş. Gör. Hatice Eda Yoltay, “Donma hakkında doğru bildiğimizi zannettiğimiz çok şey var. Donma durumunda bulunan kişiyi aniden sıcak ortama sokmamalıyız. Donmak üzere olan kişinin öncelikle   ılık ortama alınarak normal sıcaklığına kavuşmasını beklemek çok önemli” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv