Sıcak havalarda diş çekimine dikkat

  • 0
  • 1.675
Yazı Boyutu:

Güneşli ve sıcak havanın hakim olduğu yaz aylarında diş çektirenlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Sıcağın etkisiyle diş çekimi sonrası kanamalar artıyor ve ödem riski oluşuyor.
 
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi Bölümü’nden Dr. Özge Kılınç, sıcak havanın etkisiyle damarların genişlediğini belirterek yaz aylarında gerçekleştirilen diş çekimi sonrası vatandaşların güneşli ve sıcak ortamlarda bulunmaması gerektiğini vurguladı.
 “Çok acil olmadıkça yaz aylarında operatif diş çekimi yapılmasını istemiyoruz” diyen Dr. Kılınç, operasyon sonrası vatandaşların mümkün olduğunca serin ve klimalı ortamlarda istirahat etmeleri gerektiğini söyledi. Çekim yapılan bölgeye buz kompresi uygulamanın da kanama riskini azalttığını belirten Dr. Kılınç “Yaz mevsiminde gerçekleşen operasyon sonrası kanama riski fazla oluyor ve sıcak hava ödemi arttırıyor. Ayrıca sıcağa bağlı olarak yaralar da oluşabiliyor. Operasyon sonrası uygulanan bu yöntemler ödem ve kanama riskini azaltıyor” diye konuştu.
Dr. Kılınç, operasyon gerektirmeyen normal diş çekimlerinde ise hastanın dikkat etmesi durumunda çok fazla sıkıntı yaşamayacağını bir gün içerisinde kendisini toparlayabileceğini ifade etti. İZMİR(Ege Ajans/ Gülşah Karahan)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv