Şiddete karşı sanat

Türk ve Suriyeli gençler toplumsal cinsiyete dayalı şiddete dikkat çekmek için birlikte çalışıp 50 bin kumaş parçasından oluşan tablo yaptı.

  • 0
  • 487
Şiddete karşı sanat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk ve Suriyeli gençler toplumsal cinsiyete dayalı şiddete dikkat çekmek için birlikte çalışıp 50 bin kumaş parçasından oluşan tablo yaptı.
 
Birleşmiş Milletler’in (BM) her yıl düzenlediği Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadelede Kampanyası kapsamında, Yaşar Üniversitesi UNESCO Göç Kürsüsü işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle öğrenciler ve çeşitli ülkelerden göçmen gençler, bu soruna dikkat çekmek için 50 bin kumaş parçasından oluşan kolaj bir tablo ortaya çıkardı. Sanatçı Semih Beceren’in koordinasyonuyla 16 günlük emekle ortaya çıkan eser, Selçuk Yaşar Kampüsünde sergilendi.
 
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından BM’nin “Cinsel ve Cinsiyete Dayalı Şiddeti sonlandırmak amacıyla yer yıl düzenlediği 16 Günlük Aktivizm programına, Yaşar Üniversitesi de destek verdi. İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’nün de desteklediği etkinlik kapsamında, bu yıl kumaşlarla uygulanan özgün teknikle bu soruna dikkat çeken bir sanat eseri ortaya çıkarmak için sanatçı Semih Beceren önderliğinde bir araya gelen Türk ve Suriye, Irak İran gibi ülkelerden gelen göçmen gençlerden oluşan toplam 45 kişi, atölye çalışması gerçekleştirdi. Yaşar Üniversitesi’nde UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü Yürütücüsü ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayselin Yıldız’dan “Göç̧ Politikaları” dersini alan gönüllü öğrenciler de etkinliğe katılarak projeye destek verdi.

 
50 BİN PARÇA KUMAŞ KULLANILDI
Gençlerin ürettiği 50 bin parça kumaştan oluşan kolaj tablo, ilk kez Yaşar Üniversitesi’nde sergilendi. Gençler arasındaki sosyal uyumu da güçlendirmeyi hedefleyen projeye katılanlar bu deneyim sayesinde ortak bir sorun üzerinde birlikte çalışabilmekten ve daha da önemlisi çalışırken birbirlerini daha yakından tanıyabilme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
 
Ortak toplumsal sorunlar üzerinde birlikte çalışabilmenin göçmenler ile yerel gençler arasında yeni arkadaşlıkların kurulmasına ve sosyal dayanışmanın artmasına imkan verdiğini belirten Doç. Dr. Ayselin Yıldız, göç ile ilgili çalışan kurumlarının gençleri çalışmalara dahil eden benzer projelerinin önemine dikkat çekti. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede 16 günlük aktivizmin, her yıl uluslararası olarak düzenlenen bir kampanya olduğunu belirten BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Koruma Asistanı Gülin Kahya da 45 gencin birbirleriyle iletişimleri ve bu iletişimi devam ettirmelerinin sosyal uyum için de çok değerli olduğunu ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv