Sıfır Atık eğitimleri sürüyor

Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biosun Ödemiş firması işbirliğiyle "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi için bilgilendirme çalışmalarına 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da devam ediliyor.

  • 0
  • 263
Sıfır Atık eğitimleri sürüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğiniz yıl Ödemiş Belediyesi ve Biosun Ödemiş işbirliği ile okullarda verilen eğitimler bu yıl da tüm merkez ve belde okullarında devam ediyor. Bu kapsamda 15 Aralık Perşembe günü Çaylı İlk ve Ortaokulu'nda eğitim toplantısı düzenlendi.

Biosun Ödemiş firmasından gelen mühendisler tarafından verilen eğitimde, öğrencilere, Sıfır Atık konusunda "Atık nedir?", atığın kaynağında ayrılması ve geri dönüştürülmesi, atık pillerin toplanması ve aynı zamanda doğamızı korumak için neler yapılması gerektiği konularında bilgiler verildi.

"Sıfır Atık" eğitimleri hem eğlendiriyor hem öğretiyor

Sunum eşliğinde hem eğlendiren hem de öğreten eğitim çalışmalarıyla Ödemişli çocuklara çevre bilincinin aşılanması hedefleniyor.

Avrupa'nın en büyük entegre katı atık yönetim tesisi olma özelliğini taşıyan Biosun Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin toprağın, suyun ve havanın korunması açısından önemi anlatılıyor.

"Sıfır Atık" projesi çerçevesinde çevre bilincinin erken yaşta kazandırılması ve bu yöndeki farkındalığın hem öğrenciler hem de aileler arasında yükseltilmesinin hedeflendiği bilgilendirme çalışmaları Ödemiş'teki okullarda eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv