Sığacık’ın doğasının ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz

İzmir  Seferihisar’da Sığacık Yat Limanı’nın genişletilmesine ilişkin atılan adımlar  Seferihisar’da büyük tepkiye yol açtı.

  • 0
  • 748
Sığacık’ın doğasının ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir  Seferihisar’da Sığacık Yat Limanı’nın genişletilmesine ilişkin atılan adımlar  Seferihisar’da büyük tepkiye yol açtı.  Seferihisar Belediyesi , Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütü başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve  halk karara büyük tepki göstererek ranta izin vermeyeceklerini haykırdı. Seferihisar Demokrasi Platformu’nun öncülük ettiği eylemde Sığacık’ta mevcut yat limanının genişletilmesine geçit verilmeyeceği vurgulandı.
 
Sığacık ranta kurban edilmeyecek! 
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yat limanının genişletilmesine yönelik karara tepki eylemine bizzat katılırken CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi, kadın kolları ve gençlik kolları temsilcileri Sığacık’ta bir araya geldi. Seferihisar’ın büyük bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu açıklayan Seferihisar Demokrasi Platformu Sığacık’ın ranta kurban edilmemesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise Sığacık’ta mevcut marinanın kapasitesinin arttırılarak ayrıcalıklı bir bölge yaratılmak istendiğini buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Denizin doldurularak yeni dalgakıranların yapılmak istendiğini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “ Balıkçıların denize açılmaları zorlanacak. Yüzer iskeleler, yüzer dalgakıranlar, yüzer beton platformlar oluşturulacak. Körfezin en derin yeri marinaya tahsis edilecek. Bir süre sonra marinaya sadece küçük tekneler girecek. Daha da üzücüsü  körfez derinliği giderek azalacak balıkçılık yok edilecek” dedi.
 
Sığacık’a göz diktiler! 
Yetişkin yapılmak istenen proje ile Sığacık’ın doğal özelliklerini kaybedeceğini de sözlerine ekleyerek “  Akıntının zayıf olması nedeniyle bir süre sonra körfez kirliliği koku yaratacak, denizdeki canlı yaşamı yok olacak. 30 Ekim depreminde tsunaminin etkisini unutmayalım. Bu proje Sığacık’ta büyük facialara yol açabilir. Asla gerçekleşmesini istemiyoruz. Bu uğurda bir çevre mücadelesi başlattık. Halkımız bizimle birlikte. Sığacık’ın doğasının ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv