Sigara,Şeker,Tuz biz bu işte yokuz

  • 0
  • 2.698
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nde  düzenlenen, 10. Reçete Günleri ve Birinci Basamakta Aciller Programı’nın ikinci gününde gündemde hipertansiyon ve kalp yetmezliği vardı.Prof.Dr.Cemil Gürgün 3 beyazın ve sigaranın insan sağlığına en çok zarar veren maddeler olduğunu belirtti.
 
Ege Üniversitesi Hastanesi Muhittin Erel Amfisinde  gerçekleşen oturum da Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Cemil Gürgün öğrencilere kalp yetmezliği ve damar sertliği hakkında ipuçları verdi. Prof.Dr. Gürgün ‘’Damar sertliğine zemin hazırlayan maddeler , kalp hastalıklarını da tetikler.Önemli olan hastalığa yakalanmamaktır’’dedi. Yağ ve tuz alımını da önemli miktarda azaltılması gerektiğini böylece kalbin yükünün azalacağını dile getirdi. Prof.Dr.Gürgün, her şeye rağmen kalp hastalıkları kapıyı çalmışsa, o zaman periyodik kontrolleri aksatmamak ve doktor tavsiyelerine kesinlikle uymak gerektiğini belirtti.
 
TUZU SEVEN BİR MİLLETİZ
 Temel amacın kan basıncını normal sınırlara getirmek olduğunu söyleyen Prof.Dr.Filiz Özerkan Çakan da aynı tesbitlerle uyarılarda bulundu.‘’Tuzu seven bir milletiz her şeyden önce sağlığımız için tuzu azaltmalıyız. Kalp yetersizliği ve diyabet gibi eşlik eden hastalıkların varlığında daha sık kontrole gitmeliyiz. Hafife alınacak bir hastalık değildir.’’dedi.Oturum öğrencilerin soruları ile son buldu. İZMİR (Ege Ajans/ Cansu Karacık-Selim Kurt-Volkan Eren)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv