Sihirli Kasaba’da tek Türkiye’li

Meksika'da, "Sihirli Kasaba" ilan edilen  Comonfort tarafından düzenlenen "1. Dünya Su Günü 2022" Resim sergisinde  Türkiye'yi Ressam ve Caz Sanatçısı Ayşegül Yeşilnil temsil ediyor.

  • 2
  • 4.632
Sihirli Kasaba’da tek Türkiye’li
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Meksika'da, "Sihirli Kasaba" ilan edilen  Comonfort tarafından
düzenlenen "1. Dünya Su Günü 2022" Resim sergisinde  Türkiye'yi Ressam ve Caz Sanatçısı Ayşegül Yeşilnil temsil ediyor.

8 Mayıs'ta açılan 1. Dünya Su Festivali kapsamındaki sergi 10 Mayıs tarihinde yayınlanmaya başlayacak.

UNESCO /Artac-Aiap Mx (Dünya Görsel Sanatçılar Konseyi) Meksika/ Celaya Başkanı Ressam ve Heykeltraş Felix Arturo Elias Islas küratörlüğünde düzenlenen Yüz yüze ve Uluslararası sanal sergiye davet edilen Ayşegül Yeşilnil, 16 ülke arasında Türkiye’den katılan tek sanatçı.

UNESCO / Artac Aiap tarafından"Uluslararası Ustalık Ödülü"ne layık görülen, UNESCO/Aıap-Upsd (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi Ressam ve Caz Sanatçısı Ayşegül Yeşilnil, Comonfort’un Meksika’nın Guanajuato eyaletinde bir kasaba olduğunu söyledi.

Yeşilnil, “Sembolizmi, efsaneleri, tarihi, önemli olayları, gelenekleri ve festivalleri ile büyüleyici bir kasaba olduğu için 2018 yılında "Sihirli Kasaba" (Pueblos Magicos) ilan edilmişti” dedi.

20. Kişisel sergisi "UNESCO/ Washington ve İKSV Bienal Ekibi" tarafından gerçekleştirilen  Ressam ve Caz Sanatçısı Ayşegül Yeşilnil'in 2021 yılında Pandemi sürecinde, dijital teknik ile çizdiği eserinin ismi (Diosa de Los Peces) "Balık Tanrıçası"dır.

Yorumlar (2)
  • Sevil İrengü

    Sevil İrengü

    UNESCO/Aıap-Upsd (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi Ressam ve Caz Sanatçısı Ayşegül Yeşilnil, Sanatın pırıl pırıl ışıldayan sıcacık yorumlar, efsane ellerinde fırçaların çizgilerinle döne döne raks ediyor . Canım gönülden kutlarım. Süpersin daima.

    12 Mayıs 2022 00:00
  • Serpil Esat

    Serpil Esat

    1.ci dünya su günü 2022 resim sergisinde sihirli kasabada sevgili Ayşegül Yeşilnil hanımefendinin sihirli ellerinden çıkan eserlerin Türkiye.yi temsil etmesinin onurunu vede gururunu yaşıyorum. Sizi canıyürekten tebrik ediyorum.Türkiye adına sanatı sanatçı kimliğinizle yaşattığınız için Yaşasın sanat,yaşasın dünyayı kalpleri sevgi ile dolu yürekli sanatçılar

    10 Mayıs 2022 00:00
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv