Sıra dünya şampiyonluğunda

  • 0
  • 1.073
Yazı Boyutu:

İstanbul Mimar Sinan Üniversitesinde 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen FLL (First Lego Ligi) yarışmasında İzmir Özel Rota Fen Lisesi  tüm kategorilerde birinciliği elde ederek 24-27 Nisan tarihlerinde Amerika’da yapılacak Dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı. İstanbul’daki yarışmada Türkiye’nin en seçkin 42 eğitim kurumunu  geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olan İzmir Özel Rota Koleji Lise takımı   ABD’de yapılacak ve 100’e yakın ülkenin katılacağı dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek tek Türk takımı ünvanını elde etti.
 
Teknoloji dalında robot tasarımı, proje dalında “Yaşlılar için Genç Çözümler” Projeleri ile İzmir’e Türkiye Şampiyonluğu kupasını armağan eden Özel Rota Fen Lisesi takımı öğrencileri 24-27 Nisan 2013 tarihleri arasında ABD’de yapılacak olan ve 100’e yakın ülkenin katılması beklenen yarışmada Dünya şampiyonluğunu Türkiye’ye getirmek için şimdiden kolları sıvadı.
İzmir Özel Rota Eğitim Kurumları Kurucu Temsilci ve  Genel Müdürü Kadir AÇIKBAŞLAR öğrencilerinin elde ettikleri başarının sadece İzmir’in değil Türkiye’nin de gururu olduğunu belirterek, “ öyle inanıyorum ki bu gençlerimiz Dünya şampiyonluğunu da ülkemize kazandıracaktır. Gençlerimize olan güvenim tamdır.  Bu başarıda takım koçları ve tüm eğitim kadromuzun katkısı büyüktür. Arkadaşlarımızı ve gençlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
 
Nisan ayında ABD’de gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek  takımı oluşturan Seçkin Erbudak, Ömer Furkan Esentürk, Peren Sürenliler, Helin Vardar, Nilay Ünal, Sude Acı, Cenk Harmanda, Erim Şaşal, ise  takım  koçları Nebil İzgi, Esin Kara ve Erkan Özgüç ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Genel Müdür Kadir Açıkbaşlar sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir Özel Rota Koleji olarak henüz iki yıllık bir geçmişe sahip olmamıza karşın; eğitimin rotasını belirlemek gibi bir iddia ile yola çıktık. Amacımız ülkemize bilim kahramanları kazandırmaktır. Bu inancımızdan ödün vermediğimiz için 2 yıl gibi çok kısa sürede okul müzemizi spordan teknolojiye sosyal projelerden aldığımız onlarca kupa ve plaket ile şimdiden doldurduk. Bu başarılarımızın hiçbiri tesadüf değildir.   Hepsi  uzun süreli çalışma ve emek ürünüdür.”
 
YAŞLILARIN HAYATI KOLAYLAŞACAK
Takım koçu  Esin KARA  Rota Kolejini Türkiye şampiyonluğuna götüren proje olan “Yaşlılar için genç Çözümler” projesinde  gençlerin gerçekleştirdikleri çok kapsamlı anketler ve  görüşmelerle yaşlı insanlarımızın en temel sorunlarını belirlediler. Bu sorunların çözümünde yardımcı olacak yöntemleri geliştirerek projelerini bu çerçevede hazırladılar. Örneğin yapılan araştırmalarda yaşlı insanlarımızın özellikle elektronik cihazları kullanmada yaşadıkları zorluklar saptandı.  ‘’Kumandam elimde Hayatım kontrolümde’’ başlıklı projede  yaşlı insanlarımız kapıları çalındığında elindeki kumandanın düğmesine basarak tv ekranından gelen kişinin kim olduğunu görebilecek ve istediği  kişiyi içeri alıp, istemediğini almayacak. Tv 20 sn. sonra normal yayınına devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiye iş birliği çağrısı

Tekstilde yeşil dönüşüm

Vicdan en büyük süper güç

İzmirliler ekstra önlem almalı

Hekimlik vicdan ve insanlıkla bütünleşmeli

Çeyrek asırlık gurur

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg