Siz satmakta tescillisiniz, biz korumakta

  • 0
  • 1.209
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapatılanAlaçatı Belediyesi’nin gayrimenkullerinin Diyanet İşleri’ne devredilmesiyanlışlığından geri dönülmesini istedi. İl Özel İdaresi’ne ait malları korumakiçin de yargıya gideceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Siz Karayolları’nınarazilerini, Tekel’in binasını, fabrikaları, yeşil alanları satıyorsunuz. Sizsatmakta, yok etmekte tescillisiniz. Biz almakta, var etmekte, korumaktatescilliyiz. O zaman siz, bizim hakkımız olan İzmirlinin tasarrufuyla alınanmalları bize, yerel yönetimlere verin. Yerelde kalsın” dedi.

 

30 Mart’tan sonra kapatılan İzmir İl Özel İdaresi mallarınınpaylaşımı konusunda büyük tepkilerin yaşandığı Çeşme Alaçatı’da İzmir Valiliğitarafından alınan karar protesto edildi. Alaçatı Belediyesi’nin kapatılmasınınardından, tarihi Pazaryeri Cami, tarihi belediye binası ve 11 adet dükkânınValilik tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine tepki olarakdüzenlenen basın açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yükselve ilçe halkı katıldı.

 

100 alıp 4,5 veriyorsunuz
Burada konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlere aitgayrimenkullerin başka kurumlara devrinin haksızlık olduğunu söyledi.Büyükşehir Belediyesi olarak bir yılda 1 milyar liralık gayrimenkul aldıklarınısöyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bu yerel para kimin parası? 4 milyon 80 binİzmirlinin parası. Merkez, İzmir’e ne para vermiş ona bakarsanız, İzmir’eborçlu çıkar. Bu mal Hükümet’in değildir. Mal 77 milyon Türk milleti adınahükümet ve devlet kurumları tarafından korunup kollanmak, adil olarak halkınhizmetine sunulmak durumundadır. Mal, milletten dolayı devletindir. Milletolmadan devlet olur mu? Millet olmadan vergi toplanır mı? İzmir’den 100alıyorsunuz. Belediye’ye 4.5 veriyorsunuz” diye konuştu.

 

Bu kavga 1,5 milyar TL için
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, devirdensonra tartışmanın sadece belli başlı gayrimenkuller üzerine yoğunlaştığınıbelirterek, “Bin 704 gayrimenkulün bin 600’ünde problem yok. Diğerlerinindeğeri ise minimum 1.5 milyar lira. Kavga gürültü bu 1,5 milyar lira parayı kimnereye götürecek, nasıl satacak? Biz diyoruz ki; biz 10 yıldır bir liralık malsatmadık. Siz Karayolları’nın arazilerini, Tekel’in binasını, fabrikaları,yeşil alanları satıyorsunuz. Siz satmakta, yok etmekte tescillisiniz. Bizalmakta, var etmekte, korumakta tescilliyiz. O zaman siz, bizim hakkımız olanİzmirlinin tasarrufuyla alınan malları bize yerel yönetimlere verin. Yereldekalsın. Yerelin meclisi var, yerelin halkı var. İzmir’in sağduyulu, demokrat,mücadele etmesini bilen insanları var. Bunlar bu mallara sahip çıkarlar. Eğergerekçesini doğru koymadan ben de satmaya çalışırsam, bana da sattırmazlar”dedi.

 

Yargıya başvuracağız
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi’ninparası ile alınıp restore edilen eski tütün depolarının bulunduğu binayı mevcutbelediye binasındaki deprem riski nedeniyle geçici olarak talep ettiklerini,ancak bunun dahi reddedildiğini dile getirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, eskiAlaçatı Belediyesi’ne ait taşınmazlardan bazılarının İZSU'ya devredildiğiaçıklanmasına karşın, kayıtlarda böyle bir işleme rastlamadıklarını davurgulayarak, “Eğer bize verilirse biz anında bu malları Çeşme Belediyesi tüzelkişiliğine devredeceğiz. Ha Alaçatı Belediyesi’nin malına el koymuşuz ha sizincebinizdeki paraya el koymuşuz, hakkımız yok ki. Biz yargıya başvuracağız”dedi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın bu tarzyaklaşımlarını sürdürmesi halinde gazetelere, yasal protesto haklarınıkullanacaklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Yargı sürecini başlatıyoruz.Sayın Vali kendine göre gazetelerde bizim üzerimize yıpratmak için gelmeyedevam ederse, biz demokratik protesto haklarımızı da sizlerle birliktekullanmak üzere İzmirli hemşehrilerimize öneride bulunacağız.”

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da mal paylaşımınınAlaçatı'daki marka değerine ve yaşam tarzına darbe vuracağını düşündüğünübelirterek, “Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizler önümüzdeki hafta da hukukiyollara başvuracağız. Biz şunu bekliyoruz; Alaçatı’da yaşayan insanlarınoluşturduğu değerleri elinden alınmamalı” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv