SKSF’de Caz tınıları!..

  • 0
  • 692
Yazı Boyutu:

2. Uluslararası İzmir Caz Kampı Soyer Kültür SanatFabrikası’nda (SKSF) başladı. Dünyaca ünlü caz sanatçılarından oluşan bir kadroyurt içi ve yurt dışından gelen öğrencilerle buluştu. SKSF Müdürü Mehmet RefikSoyer, “Bu ikinci kampa katılan eğitmenler ve öğrenciler de çalışmalarıylamüziğe katkıda bulunacaklarına inanıyorum” dedi. Eğitmenl/sanatçılardan oluşanJazz Masters Grubu her akşam öğrencileri ile birlikte müzik yapacaklar.Cumartesi akşamı Cunda Adası’nda bir konser verecek olan Jazz Master Grubu 16Haziran akşamı Soyer Kültür Sanat Fabrikası Havuzbaşı’nda sahne alırken eğitimekatılan öğrenciler de performanslarını sergileyecekler.

 

ABD’den VSU, Avusturya’dan Grazz üniversiteleri, İzmir’denYaşar Üniversitesi ve SKSF’nin ortak girişimi olan Uluslar arası Caz Kampında,Caz dünyasında ün yapmış ve ABD ile Avusturya’daki üniversitelerde konularındaeğitim veren sanatçılardan oluşan kadro öğrencilere jazz ve vokal dersleriverecekler. Bu arada kampa katılanlar SKSF’nin salonlarının yanı sıra yüzmehavuzundan ve çeşitli etkinliklerden yararlanarak dinlenecekler. BireyselEnstrümantal eğitimlerin yanı sıra, vokal ve ses eğitimleri, toplueğitimler ve sahne performanslarının çalışılacağı grupların son günündeise öğrenciler yakınlarına ve jazz severlere hep birlikte eğitmenleriylebirlikte konserler verecekler.

 Yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrencilerin katılacağı CazKampı’nda yer alacak dünyaca ünlü caz sanatçılarından bazıları şöyle: RandallPharr (Bas gitar), Bob Hallahan (Piyano), Adam Larrabee (Gitar - Banço),Sherrie Maricle (Bateri), John  Winn(Saksafon-Vokal), Emre Kartari (Bateri).

 Konuya ilişkin bir açıklama yapan SKSF Müdürü Mehmet RefikSoyer, “Kampta, 10 Temmuz-18 Temmuz döneminde önemli sanatçı eğitmenlerinGünbatımı Konserleri vereceklerini belirterek şunları söyledi:  “İzmir ve Ege jazz severleri, canlı jazzkonserleriyle değişik bir dünyaya götürecekler. Bu konserler için SKSF facebookile Jazz&Blues Arts Studio facebook sahifeleri ve diğer sosyal medyayıtakip etmenizi dileriz.

Bu arada 2 yıldır başarılı bir şekilde geçen ve birçoköğrenciye katkıda bulunan bu jazz kamplarının SKSF ile Eğitmen-jazz sanatçısıYaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nün Jazz Bölümü yöneticisi Emre Kartari’nin ortakgirişimleriyle yıl boyunca çalışacak bir eğitim müessesesine kavuşacağız. Kezayaz aylarında da yaz kamplarının yazlık (Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum vb.)beldelerde yapılacağını şimdiden not etmenizi dileriz"

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv