‘Smirna’nın Çukuru’na üst üste 3 ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Begüm Aksoy, ‘Smirna’nın Çukuru’ adlı çalışmasıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde jüri özel ödülü aldı.

  • 0
  • 737
‘Smirna’nın Çukuru’na üst üste 3 ödül
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Begüm Aksoy, ‘Smirna’nın Çukuru’ adlı çalışmasıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde jüri özel ödülü aldı. 13 dakikalık belgeselinde Basmane bölgesini konu alan, metin yazarlığını da kendisi yapan Aksoy, çok sayıda iddialı belgesel arasından seçilerek başarıya ulaştı. Daha önce ‘Kısa Kısa Kemeraltı Film Yarışması’ ve ‘Rofife Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali’nde de ödül alan belgesel, böylelikle 1 yıl içinde üçüncü kez ödüle layık görüldü.

İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nden geçtiğimiz yıl mezun olan 24 yaşındaki Begüm Aksoy, ‘Smirna’nın Çukuru’ adlı belgeselini yaklaşık 6 ayda tamamladı. Basmane’nin tarihi yönlerini aktaran Aksoy, bölgeyi çok iyi bilen 4 kişiyle de röportaj yaptı. Mimar, yazar, akademisyen ve bir dernek temsilcisini belgeselinde konuşturarak Basmane’ye yönelik özel bilgileri gün yüzüne çıkaran Aksoy, sıra dışı çalışmasıyla fark yarattı.

‘KÜLTÜREL MİRAS VE KORUYUCULUK’ TEMALI
Belgesel alanında en prestijli yarışmalardan biri olarak gösterilen ve bu yıl ‘kültürel miras ve korumacılık’ temasıyla yapılan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne katılan İEÜ’lü Aksoy, ödülü İzmir’e getirdi. Aksoy, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ödülünü aldı.

GECE DE ÇALIŞTIM, ÇOK EMEK VERDİM
İzmir’in farklı bölgelerini konu alan yeni belgeseller üzerine de çalışma yapacağını söyleyen Aksoy, “Tarihi gün yüzüne çıkaran projeler üretmek beni heyecanlandırıyor. Basmane bölgesini konu aldığım belgesel için de çok emek verdim. Bölgeyi gezdim, hangi noktaları öne çıkarmam gerektiğini kararlaştırdım. Bölgeye ait çekim yapılacak yerleri özenle seçtim. 13 dakikalık belgesel ama hazırlık süreci, kurgulanması, çekimi derken ciddi bir süre alıyor. Gece geç saatlere kadar belgesele çalıştığım çok oldu. Özen gösterdiğim, üstüne titrediğim belgeselimin üst üste ödüller alması beni çok gururlandırdı. Sahneye ödül almaya çıktığımda her şeyi unuttum; mutluluk ve heyecanı ise doyasıya yaşadım. Kendime güveniyorum, sinema sektörünü seviyorum. Bu alanda yeni çalışmalar yapmayı hedefliyorum” diye konuştu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Doğru Yerdesiniz

Arşiv