Sofralık zeytin ihracatı 110 bin ton

30 Eylül 2022 itibariyle 2021/22 Türkiye sofralık zeytin ihracatı sezonu tamamlandı. Geçtiğimiz sezonla karşılaştırdığımızda sofralık zeytin ihracatımız yüzde 24’lük artışla 88 bin tondan 110 bin tona yükseldi.

  • 0
  • 585
Sofralık zeytin ihracatı 110 bin ton
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Zeytincilik sektörünün yeni sezona büyük bir umutla hazırlandığını aktaran EZZİB Başkanı Davut Er, yeni sezonda da, hava şartlarının ve yağışların uygun gitmesi durumunda geçen yıla göre hem kalite hem de miktar açısından daha iyi bir rekolte beklediklerini paylaştı. Er, “İspanya ve İtalya’da küresel ısınma nedeniyle rekoltelerin düşük kalacağı öngörüleri var. Bu durumu ihracatımız için bir fırsata dönüştürebileceğimizi düşünüyor ve önümüzdeki sezon için ihracatımızı 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğimizce 27 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında İspanya’ya yönelik olarak düzenleyeceğimiz sektörel ticaret heyetinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İhracatçılarımızın en büyük üretici konumunda olan İspanya’daki sektöre yön verecek önemli gelişmeleri yakından takip etmeleri ve ayrıca gerçekleştirilecek 2’li görüşmelerle ihracat potansiyellerini artırmaları açısından çok önemli bir fırsat olacaktır” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın verilerine göre yeni dikim ağaçlarımızın verimli hale gelmesiyle birlikte sofralık zeytin rekoltemizin 1 milyon 200 bin tona, zeytinyağı rekoltemizin ise 650 bin tona ulaşmasının hedeflendiğini hatırlatan Er sözlerini şöyle tamamladı; “Bu rekoltenin hedeflerine her geçen yıl adım adım yaklaşıyoruz.  Bu çerçevede 60-70 bin tonluk sezon sonu stoğumuzla birlikte yeni sezonda hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki talepleri karşılayabileceğiz.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv