Sokak konserleri büyük ilgi gördü

İzmir’de Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Çok Sesli Korolar Festivali’nde müzik şöleni yaşandı.

  • 0
  • 477
Sokak konserleri büyük ilgi gördü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Çok Sesli Korolar Festivali’nde müzik şöleni yaşandı.11 Mayıs’ta başlayan Festival; Trakya, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş gibi kentlerin yer aldığı, okullar, dernekler ve belediyeler tarafından kurulan 75 farklı koroyu ve 2 bin 600 koristi İzmir’de buluşturdu.

Türkiye’de çok sesli koro müziğini yaymak amacıyla düzenlenen Festival kapsamında, sanatçılar klasik eserlerin yanı sıra birbirinden güzel Türk Halk Müziği parçalarını da seslendirdi. Koristler ücretsiz salon konserlerinin yanı sıra Alsancak Vapur İskelesi önü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Tarihi Asansör gibi alanlarda sokak konserleriyle müzikseverlerle buluştu. 
 
 
Trakya Üniversitesi Balkan Gençlik Korosu büyük alkış aldı 
Bu guruplardan Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Balkan Gençlik Korosunu oluşturan öğrencilerin Alsancak Vapur iskelesinde verdiği konser izleyicilerden büyük alkış aldı.
 
Konser bitiminde koroyu uzun süre alkışlayan İzmirli müzikseverlerin bir daha istekleri karşısında 15 dakika sürmesi planlanan konser 30 dakikayı aştı. Çok sesli koronun şefliğini de yapan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Zübeyde Omurtay, pırıl pırıl genç solistlere sıcak ilgi gösteren müzikseverlere teşekkür ederek, öğrencilere bu imkanı tanıyan İzmir Büyük Şehir Belediyesine de minnettar olduklarını ifade etti.
 
Omurtay, bu festivallere katılmasını sağlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan tabakoğlu’na da  ayrıca teşekkür ettiğini, öğrencilerin halkla buluşmalarını sağlamanın çocukların özgüvenini artırdığını da sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv