Soma için yarıştılar

  • 0
  • 621
Yazı Boyutu:

Klasik Otomobil Kulübü’nün bu yıl 17.si düzenlediği uluslararası nitelikteki “WestAnatolian Historic Rally”, bu yıl 16-19 Mayıs 2014 tarihlerinde Ege Bölgesi’ndegerçekleşiyor.

Her yarışında bir sosyal sorumluluk kampanyası düzenleyenKlasik Otomobil Kulübü’nün üyeleri bu yarışta Soma faciası kurbanı işçiler veaileler adına yarışıyor. Ralliden elde edilen gelir Soma’da ölen işçilerinailelerine çocuklarının eğitimi için bağışlanacak. 

Kuşadası-Söke-Seferihisar-Selçuk bölgesinde 2 gün boyuncasürecek 17. West Anatolian Historic Rally’e, her biri adeta sanat eserideğerinde 49 klasik otomobil katılıyor. Ralli ilk gün Kuşadası Golf&SpaResort’dan start aldı ve Egeport’tan geçerek Seferihisar Sığacık’a Teos VillageTatil Köyü’ne uzandı.

Kulüp Genel Sekreteri Zeynep Tura, bu yıl 19-20 Nisan’dadüzenlenen ve rekor katılımın olduğu Bahar Rallisi gibi, bu yarışa da etkin birkatılım olduğunu, Ege bölgesinde çok sayıda klasik otomobil tutkunununbulunduğunu ve bu kez bölgeden de yüksek ilgi olduğunu belirtti. Tura,yarışmanın tüm duyurularını Soma faciası ile birlikte değiştirerek Soma’lı işçilereve ailelerine ithaf eden Klasik Otomobil Kulübü sloganını “Soma içinyarışıyoruz” olarak değiştirdiklerinin altını çizdi ve maliyetler çıktıktansonra elde edilen gelirin ve düzenlenecek açık arttırmada satılacak değerli birsaatin gelirinin Soma’da hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının eğitimleriiçin bağışlayacaklarını söyledi.

Yarışma sonuçları ve ödüller 18 Mayıs gecesi düzenlenecektörenle sahiplerini bulacak. 

Klasik Otomobil Yarışı

Klasik otomobil rallileri, normal rallilerden çok farklı.Normal rallilerde en kısa sürede en hızlı gitmek önemliyken klasik otomobilrallilerinde özel etaplarda önceden belirlenmiş ortalama hıza uygun olarakgitmek önemli. Özel etaplardaki hızlar ise en az 20km/saat, en fala 49 km/saatolabiliyor. Kulüp yetkilileri iyi hesap ve dikkat gerektiren bu yarışmatüründe, amacın hız yaparak birbirini geçmek değil, verilen hıza en yakınortalama hızı tutturabilmek olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle klasik yarışlar,diğer otomobil yarışlarının aksine kaza riskinin yok denecek kadar düşükolduğu, araç ve ekip emniyetin ise en yüksek düzeyde yüksek tutulduğu yarıştürü olarak tarif ediliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv