Son filmini göremeyecek

2018 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren usta oyuncunun rol aldığı "Bekçi" filmi, 14 Haziran'da vizyonda olacak.

  • 0
  • 426
Son filmini göremeyecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2018 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren usta oyuncunun rol aldığı "Bekçi" filmi, 14 Haziran'da vizyonda olacak.

İlk gösterimi 37. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilen ve 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin de Ulusal Yarışma bölümünde festival seyircisiyle buluşan Bekçi, aynı zamanda, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz usta oyuncu Turan Özdemir’in başrol oynadığı son film. Daha çok Dondurmam Gaymak’la tanıdığımız sanatçı, bu kez,  tam tersi bir karakterle çıkıyor karşımıza. Büyük oranda kasvetli gece sahnelerinden oluşan filmde, karanlık fobisine engel olamayan Turan Özdemir, çekimleri sık sık erteletir. Yapım boyunca uyumakta büyük zorluk çeker. Filmden sonraysa, teklif aldığı yapımlarda gece sahnelerini hiçbir şekilde kabul etmez.  Yönetmenliğini ve senaristliğini Durmuş Akbulut’un, yapımcılığını ile İDE Yapım olarak Elçin Çelik’in üstlendiği Bekçi Filmi’nin oyuncu kadrosunda  Turan Özdemir’in yanı sıra Koray Ergun, Pelin Ermiş, Serhan Süsler, Uğur Karabulut ve Engin Çelik gibi isimler yer alıyor. 

KONUSU:
Turan Özdemir’in canlandırdığı Salih, bir kasaba mezarlığında gece bekçiliği yapmakta; her gün, akşamüstü, bekçi kulübesine gelip sabah gün doğmadan geri dönmektedir. İlerlemiş yaşına rağmen yaklaşık iki kilometrelik yolu her gün, aynı rutinle kat eden Salih; yıllardır yaptığı iş nedeniyle kendi içine kapanmış, gerçek yaşamdan nerdeyse kopmuştur… Kasaba yolunda yaşadıkları, gece kulübeye gelen tuhaf adamlar ve her gece rüyasına giren genç bir kız, Bekçi Salih’te derin bir paranoyaya dönüşmüş, gerçekle gerçekdışı birbirine karışmıştır... Ta ki sabahın ilk ışıklarına dek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv