Son imparator: Özkan Baltacı

  • 0
  • 1.299
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin çekiç atmadaki en ünlü ismi Eşref Apak'ın tahtını sallamaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusu Özkan Baltacı, 4 yılda 19 rekor kırarak gelecekte bu branşın “tek hakimi” olma yolunda büyük mesafe kat etti.
Çekiç atmada son 4 yılda çeşitli yaş kategorilerinde 19 Türkiye rekoru kırıp U-16, yıldızlar ve gençlerde birincilik, büyükler kategorisinde ise üçüncülük elde eden İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Özkan Baltacı, büyükler kategorisinin rakipsiz sporcusu Eşref Apak'ın tahtına göz dikti. Büyüklerde 81.45 metre ile Eşref Apak'a ait Türkiye rekorunu kırmayı hedefleyen 18 yaşındaki çekiçci, gençlerde yakaladığı 77,70 metre ile hedefine biraz daha yaklaştı.
 
4 yılda sıfırdan zirveye
Türkiye'nin çekiç atmadaki en büyük umudu olarak gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Özkan Baltacı, bu spora 4 yıl önce başladı. Dört sene içerisinde 19 Türkiye rekoru kıran, 2010'da Tunus'taki Akdeniz Gençlik Oyunları'nda dördüncülük, 2011'de Fransa'daki Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda ikincilik, aynı yıl Trabzon'da Avrupa Gençlik Oyunları'nda üçüncülük elde eden Özkan Baltacı, 2012'deki ilk uluslararası organizasyonu olan Balkan Gençler Şampiyonası'nda ise birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.
 
Kendisini büyükler kategorisinde sık sık denediğini ve artık hazır hale geldiğini, 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olimpiyatlar için de şimdiden çalıştığını söyleyen genç sporcu, “14 yaşında, Antrenör Recep Günay'ın tavsiyesiyle başladığım bu sporda kısa sürede iyi bir konuma yükseldim. Ulaştığım 77.70 metrelik derece ile yaş kategorimde rakipsizim. Ancak hedefim, büyüklerde 81.45 metre ile Eşref Apak'a ait Türkiye rekorunu kırmak” dedi.
Bu yolda en büyük desteği efsane sporcu Eşref Apak'tan aldığını da sözlerine ekleyen Özkan Baltacı, “Benim için o bir fenomen. Kendisinden gerçekten çok şey öğreniyorum. Daha iyi bir noktaya gelmem için en az benim kadar çaba gösteriyor. Ben de kırdığım her Türkiye rekoruyla, ona bir adım daha yaklaşıyorum. Eşref Ağabey ve Fatih Yıldırım, kendilerinden daha iyi bir kariyere sahip olacağım konusunda çok inançlılar. İnşallah onların bu inancını boşa çıkarmayacağım. 2016'da Rio'da ülkeme bir madalya getirecek gücü kendimde görüyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv