Son teknoloji cihazlar hastaların umudu oldu

  • 0
  • 1.839
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı, yeni binasında yeni tıbbi cihatlarıyla hizmet vermeye başladı. Tamamı 7.5 milyon TL’ye malolan binanın açılışı EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. EÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nın yeni binasına geçmesi nedeniyle düzenlenen törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz başta olmak üzere üniversitenin üst yönetimi, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Ege Üniversitesi’nin 57 yaşına yelken açmış bir üniversite olduğunu ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine baktığımız zaman oldukça olgunlaşmış bir üniversite. Ege Üniversitesi 2010-2011 yılında pek çok başarıya imza attı. Tüm açılışların belirli mesajı var. Yenileşmeler yaparken Rektörlük, Dekanlık ve Başhekimliğin başarılı işbirliğine dikkati çekiyoruz. Fiziksel mekanların iyileşmesi konusunda en büyük yatırımın yapıldığı anabilim dalı Nükleer Tıp Anabilim Dalı’dır. Bu bizim beklentimizin de daha sonraki hedeflerimizin de ne kadar yüksek olduğunu gösterir. Üniversite olarak dünden yarına bir köprü vazifesi görmeyi büyük bir onur, stratejik bir hedef olarak belirledik. Nükleer Tıp için emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise Ege Üniversitesi mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek yapılan açılışlarla modernleşen Ege Üniversitesi’nin dünya ile yarışan bir üniversite haline geldiğini belirtti.
EÜ Tıp Fakültesi Baş Hekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler konuşmasında; “Uzunca bir süredir devam eden çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz. Alınan cihazlar için hastanemiz çok çabalar sarf etti. Bugün açılan bina ve cihazlar ile Ege Üniversitesi çok iyi bir Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı’na kavuşmuştur. Bundan sonra bu binayı ve cihazları en iyi şekilde değerlendireceğimizden eminiz.” şeklinde konuştu.

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayal Özkılıç ise konuşmasında şunları söyledi; “Bugün son teknolojiyle donatılmış iki cihaz ve binamızın açılışı günü. Halkın hizmetine sunmanın ilk günü. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Büyük işler ekip çalışmasıyla gerçekleştirilir’ katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Radyoaktif maddeleri hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanan bir bilim dalı olan Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı, hastaların vücutlarına enjekte edilen radyoaktif maddeler yardımıyla çeşitli hastalıkların vücutta meydana getirdiği değişikliklerin görüntülerini elde ediyor. Hastaların çevrelerindeki kişileri radyasyon riskine maruz kalmamaları için binanın içi kurşun kaplı odalardan oluşuyor. Hastalar binayı terk ettiklerinde üzerlerindeki radyoaktif maddeyi tamamen atmış oluyorlar.
Binada kanserin erken dönemde tanı ve tedavisinde yol gösterecek teknoloji harikası PET/BT ve SPECT/BT cihazları da hastalara hizmet verecek. Toplam 1965 m2’lik bir alan üzerinde kurulan Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı binası içerisinde PET/BT odası, SPECT/BT odası, Gama Kamera odaları, öğretim üyesi ve uzman odalarının yanı sıra sosyal alanlar bulunuyor. Ana Bilim Dalı’nın yeni binası ve kanser tanısında kullanılan yüksek teknolojiye sahip cihazlar için toplam 7,5 milyon TL’lik yatırım yapıldı.

KANSERİN YAYILIM HIZININ TESPİTİ ARTIK DAHA KOLAY
Binada hizmete sunulan PET/BT cihazı aracılığıyla tek bir seansta, tüm vücut taranarak 3 boyutlu görüntüler oluşturulabiliyor. PET/BT cihazı sayesinde kanserin yayılımı ile ilgili metabolik ve anatomik bilgiye ulaşılabiliniyor. Ve bu bilgilerle doğru bir cerrahi girişim yapılabiliyor. Ayrıca cihaz, kemoterapi ve radyoterapi sonrası tedaviye yanıt düzeyini ve nükslerini de erken dönemde belirleyebiliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na alınan cihazdan günde yaklaşık 15 hasta hizmet alabilecek.İZMİR(Ege Ajans- Emel Oturak-Aslan Delibaş-Anıl Aydın-Ali Haydar Şahin)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kaliteye uluslararası tescil

Aşkta tercih zeki erkek

Islak mayo, mantara davetiye çıkarıyor!

Akıllı Lens Ameliyatına Uzman Hekime Danışın

‘Geçmez’ denilen hastalığa kişiye özgü tedaviyle çözüm

4 Kilo 750 Gram Ağırlığındaki Dalak