Sosyal sorumluluk projeleri için el ele

Ege Üniversitesi İletişim ve Ziraat Fakülteleri yeni eğitim öğretim yılında sosyal sorumluluk projeleri için bir araya geldi.

  • 0
  • 285
Sosyal sorumluluk projeleri için el ele
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim ve Ziraat Fakülteleri yeni eğitim öğretim yılında sosyal sorumluluk projeleri için bir araya geldi. Ege Üniversitesinin gelişimine destek sağlamak ve toplumu ekonomik ve sosyo kültürel açıdan zenginleştirmek amacıyla iki fakülte “Temiz Toprağı Geleceğe Miras Bırak” projesini başlatıyor. Proje kapsamında Ege Üniversitesinin deneyimli ve uzman akademisyenleri eşliğinde hazırlanacak kısa videolar, üniversitenin televizyon kanalından ve sosyal medya hesaplarından halka sunulacak.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel,  yeni dönemde gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projeleri için birlikte kolları sıvadı. Hayata geçirilecek “Temiz Toprağı Geleceğe Miras Bırak” adlı proje kapsamında; bahçe bitkileri, bitki koruma, tarla bitkileri, tarım makinaları ve teknolojileri, tarımsal sulama, süt teknolojileri, tarım ekonomisi, zootekni, peyzaj mimarlığı, toprak ve bitki besleme konuları ele alınacak.
 

“Ziraat alanında ülke gelişimine destek vermek istiyoruz”

Proje hakkında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin, “Ekonomik, sosyo-kültürel, toplumsal ve bireysel kalkınmaya destek vermek için elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Belirlediğimiz konulara ilişkin hazırlayacağımız kısa video kliplerle, toplumumuzda farkındalık uyandırıp ziraat alanında ülke gelişimine destek vermek istiyoruz. Gıda ve gıda üretimi günümüzün en önemli konularından biri. Bu alanda çalışarak gelecek nesillere temiz toprak, zengin ve faydalı gıda ürünlerini miras olarak bırakmak hepimizin vazifesi” dedi. Dekan Prof. Dr. Gültekin, İletişim Fakültesinin teknik ve medya alanında katkı sağlayacağı projeye, 2022 yılının son aylarına en az 5 bilgilendirme klibi yetiştirmeye çalıştıklarını, günümüzün dijital iletişim olanaklarının doğru kullanımıyla bu alanda verimli sonuçlar elde edileceğini ifade etti.
 

“Amacımız hem ülke hem de aile ekonomisine katkı sunmak”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel ise tarım ve hayvancılığın dünyada önemli bir yere sahip olduğunu, bu alanda ülkemizin de hızla geliştiğini belirterek, yeni teknolojilerle hem tarımda hem de hayvancılıkta daha fazla ürün alınabileceğini ve bu sahada farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Amaçlarının hem ülke ekonomisine hem aile ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel, akademik bilgi ve deneyimin topluma aktarılabilmesi sonucunda teknolojik, ekonomik ve toplumsal gelişmenin hızlanacağını, bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimlere bilimsel ve teknolojik çözümler üreterek engellerin ortadan kalkacağını söyledi.
 

 Ziraattan, dijital tarıma, bahçe ve tarla bitkilerinden sulama alanına kadar pek çok konunun ele alındığı proje videoları, Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin sunumuyla gerçekleşecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv