Spor, dans ve tiyatro Buca'da buluştu

YURTTAŞLARI kentsel hareketliliğe teşvik etmek ve çevreye duyarlı ulaşım modellerine yönlendirmek için her yıl eylül ayında gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası, Buca’da dolu dolu bir programla gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik için pek çok çalışma gerçekleştiren Buca Belediyesi, yüzlerce kişiyi spor ve sanat etkinliğinde buluşturarak farkındalık yarattı.

  • 0
  • 249
Spor, dans ve tiyatro Buca'da buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nun yerel yönetimler işbirliği ile gerçekleştirdiği ve yurttaşları aktif hareketlilik ve temiz ulaşım çözümlerine yönlendiren Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerini bu yıl da düzenledi. 2022  teması “Bağ Kurmak” olarak belirlenen etkinlikler “Çeşitlendirerek Devam Et” sloganı çerçevesinde şekillendirildi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tüm dünyada uygulanan ve Buca’nın çeşitli noktalarında hayata geçirilen Hareketlilik Haftası kapsamında spor ve sanatın harmanlandığını, etkinliklere ilginin büyük olmasından memnun olduklarını dile getirdi.

SİRTAKİ, ZEYBEK, ROMAN HAVASI BİR ARADA
Etkinlikler kapsamında Hasanağa Bahçesi’nde düzenlenen “Sağlık için pedal çevir” sloganıyla yapılan bisiklet turuna gençler yoğun ilgi gösterirken aynı yerde yapılan spor ve hareket eğitimi ile pek çok Bucalı doğru spor tekniklerini öğrendi. Spor etkinliklerinin yanı sıra sirtaki, zeybek ve roman havasının bir arada olduğu dans etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
Öte yandan Buca Belediyesi  Çınar Anaokulu’nda gerçekleşen “2 Kuşak Aynı Oyunda” etkinliğine katılan Bucalı minikler halat çekme, “Yağ satarım bal satarım” gibi geleneksel oyunlarla eğlendi.

FİDAN DİKİLDİ
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde “Gençler için tiyatro” etkinliği gerçekleştirilirken pilates ve yoga çalışmaları da yapıldı.

Buca Belediyesi ana hizmet binası önünde sunulan tango dans gösterisi izleyenlere büyülü anlar yaşattı.
Kaynaklar bölgesi  Nif Dağı’nda yapılan “Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi” etkinliği ise doğaseverler için harika bir deneyim sundu. Tertemiz havada doğa yürüyüşü yapan katılımcılar, Buca Belediyesi  Dere Kafe’de hem dinlenme fırsatı buldular hem de harita yardımı ile yön bulmayı içeren bir spor olan oryantiring etkinliğine katılma fırsatı buldular.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv