Spor okulundan Şampiyon Kulüpler Kupası’na

  • 0
  • 768
Yazı Boyutu:

Yüzmeye İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz spor okulunda başlayan Didem Özdem ve Hakan Toğar ikilisi, şimdi aynı kulübün Şampiyon Kulüpler Kupası vizesi alan sualtı ragbisi takımında oyuncu ve antrenör olarak görev yapıyor.
 
Son 8 sezonda rekorlar kırarak lig ve kupa şampiyonlukları yaşayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi Takımı’nın oyuncu-antrenörleri Didem Özdem ve Hakan Toğar’ın, spor okulunda başlayan kariyerleri Şampiyon Kulüpler Kupası’na kadar uzandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu’na 6 yaşında kayıt yaptıran Didem Özdem, kısa sürede büyük aşama kaydedip monopalet, sualtı hokeyi ve sualtı ragbisi branşlarına geçti. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekolu’ndan mezun olan 25 yaşındaki sporcu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Ragbisi Bayan Takımı’nda oyuncu-antrenör olarak görev yapmaya başladı ve takımın son 8 sezonda kazandığı lig ve kupa şampiyonluklarında önemli rol oynadı. Didem Özdem yönetimindeki ekip, bu sezonki performansıyla tarihinde ilk kez Sualtı Ragbisi Şampiyonlar Kulüpler Kupası’na katılmaya hak kazandı.
 
Hakan Toğar da Didem Özdem gibi yüzmeye yaz spor okulunda başladı ve bir daha da hiç kopmadı. Yüzmedeki başarılarının ardından sualtı ragbisine geçiş yapan 24 yaşındaki sporcu, 2009’da İzmir Büyükşehir Belediyespor Sualtı Ragbisi Erkek Takımı’nda önce kaptanlığa, ardından da antrenörlüğe başladı. Sualtı Ragbisi Milli Takımı’nın da değişmez oyuncusu olan genç sporcu, Kasım ayındaki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nın çok önemli bir adım olduğunu söyleyerek, “İzmir Büyükşehir Belediyespor, son dönemde sporcu sayısını hızla artıran bir branş. Berlin’deki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda başarılı olursak ivmeyi daha da yukarıya taşırız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv