Spor tesisi hamlesi

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarına seslenerek, “Arazisini temin ettiğimiz tüm arsalara spor tesisi sözü veriyorum. Yapması bizden, o semte hediye etmesi sizden” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, maddi imkansızlıklarla boğuşan amatör spor kulüplerine verdiği desteği bu yıl da sürdürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu bahçesinde düzenlenen ‘Geleneksel Amatör Spor Şenliği’ kapsamında, 219 spor kulübüne malzeme yardımı törenine katıldı. Törende İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Prof. Dr. Hülya Güven, Prof. Dr. Oğuz Oyan, CHP İl Başkanı Ali Engin, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,  Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı,  Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür,  Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun yanısıra spor kulübü başkan ve yöneticileri ile sporcuları da hazır bulundu.
 
Tesis sözü
2010 yılından bu yana amatör spor kulüplerine 1 milyon 200 bin lira değerinde malzeme yardımı yaptıklarını ve desteğe devam edeceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, göreve geldiklerinden bu yana da 21 adet çok amaçlı salon yaptıklarını hatırlatarak, söz konusu yatırımlara metropol kentteki arsa sıkıntısı nedeniyle ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. 15-20 gün içerisinde Bayraklı’daki Ordinaryus Prof. Dr. Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’nın tamamlanacağını ve hizmete açacaklarını müjdeleyen Başkan Kocaoğlu, “Bu alan içinde bir de çok amaçlı salonumuz var. Bu tesis hem spora hem eğitime hizmet edecek.  Yer sorunu çözülürse, ihtiyaç duyulan her ilçeye spor tesisleri açma ve bölgenin ihtiyacını mükemmel bir şekilde karşılama olanağımız ve gücümüz var. Arazisini temin ettiğimiz tüm arsalara spor tesisi yapma sözü veriyorum. ‘Yapması bizden, o semte hediye etmesi sizden’ diyerek buradan ilçe belediye başkanlarımıza sesleniyorum” dedi.
 
“Evet, elimizi tutan var”
İzmir’in gündeminde yer alan stat projelerine ilişkin de konuşan Başkan Kocaoğlu, basında yer alan ‘Elini tutan mı var, yap’ yorumlarına yanıt verdi.  “Evet, elimizi tutan var. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi mülkü olmayan ya da tahsis edilmemiş bir arazi üzerinde kendiliğinden vazife çıkartıp stat yapamaz” diyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Örnekköy’deki stat arazisinin Maliye’den tahsisi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nedir. Onların bir müracaatı daha var. Geri kalan yerlerin de buraya katılması konusunda. Onu da biz değerlendiriyoruz. İyi niyetle, sağlıkla düşünmeye çalışıyorum. Umarım onu da halledince kazma vurulur. İzmir’in bir tesisi yapılır.  Mevcut alan olarak Bornova’da Doğanlar’da 26 dönümlük alan var. Bu alanda bir problem yok. Bornova Belediye Başkanımız da stat projesi yapıyor. Oraya da elbirliği ile stadı yapar ve stat yapabileceğimizi, buna muktedir olduğumuzu dünya aleme gösteririz.”
 
Gençlere destek, ibadetle eşdeğer
Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın “Amatör futbola verilen değer, Türk futbolunun altyapısını da daha sağlıklı hale getirmek için yararlı olur. Maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Şaban Acarbay ise “Gençlere hizmet etmek ibadet ile eşdeğerdir. Eğer bir çocuk okul eğitiminin yanında spor eğitimi almıyorsa, gelişimi tam değildir. Binlerce sporcuya hizmet veren bu anlayışı ve bu anlayışın sahiplerini saygı ile selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
Paketlerde yok yok!
Kısıtlı imkanlarıyla spor yapmaya çalışan 219 amatör spor kulübüne verilen malzeme paketleri, 20’şer adet forma, şort, tozluk takımı, yağmurluk, futbol ayakkabısı, eşofman, spor çantası ve 10’ar adet futbol topundan oluşuyor. Malzemeler, her kulübün renklerine uygun olarak hazırlatılıyor. Malzeme desteği için İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl 350 bin liralık harcama yaptı.
 
Başkanlar yatırımları konuştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törenin ardından ilçe belediye başkanları ile birlikte koordinasyon toplantısı yaptı. Kentin önemli yatırım ve projeleri konusunda görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, halka doğrudan dokunan hizmetlerde işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da mutakabat sağlandı. Toplantıya 19 ilçe belediye başkanı katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv