Sporla Günaydın İzmir!

  • 0
  • 1.112
Sporla Günaydın İzmir!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “sabah sporu”eğitimleri daha ilk günden büyük ilgi gördü. Kent merkezindeki 9 ayrı parktahaftada 3 gün verilen eğitimlere özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

 

Sağlık yaşam için sporu her kesime ulaştırmayı hedefleyenİzmir Büyükşehir Belediyesi , açık havada ücretsiz sabah sporu derslerine başladı.4 Ağustos Pazartesi başlayan “Her Alanda, Her Yaşta Yaşam Boyu Spor” projesikapsamında kent merkezindeki açık alan parkları adeta spor alanına döndü. Sabah07.00’de parklarda hazır olan eğitmenlerin eşliğinde gerçekleşen sabah sporu,  ısınmaharekeleriyle başlıyor, grup çalışmaları, step ve aerobikle devam ediyor.Eğitmenler, spor yaparken yaşanan sakatlanmaları engellemek için eğitmekatılanlara parklarda bulunan açık alan spor aletleri tanıtarak doğru egzersizbilgileri veriyor. Katılımcılar bir yandan sabah serinliğinde spor yapma keyfiyaşarken bir yandan da form tutuyor. İsteyen herkese açık olan ve oldukçaeğlenceli geçen eğitime katılanların büyük çoğunluğunu ise kadınlaroluşturuyor.

 

9 parkta aynı anda

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sabah sporu eğitimleriİnciraltı Engelli Merkezi, Mithatpaşa Parkı, Karataş Parkı, Buca HasanağaBahçesi, Basın Sitesi Ahmet Piriştina Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı,Bayraklı Turgut Özal Parkı, Çamdibi Atatürk Parkı ve Bornova Aşık VeyselRekreasyon alanlarında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 07:00 ile 09:00saatleri arasında veriliyor.

 

En büyük sağlık spor

Her yaştan spor düşkünün ilgi gösterdiği eğitime katılan 59yaşındaki Zülfiye Yılmaz, sporun en büyük sağlık olduğunu, gençlerin zayıf daolsa sporu bırakmamaları gerektiğini söyledi. Katılımcılardan 54 yaşındakiGönül Garip ise, her sabah  saat 06.30’da başlayıp 3 saat sporyaptığını belirterek yeni başlayan proje için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekküretti.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv