Sporun belgeseli yapılıyor

  • 0
  • 1.279
Yazı Boyutu:

 
Çiğli Belediyesi tarafından, Çiğli kent arşivinin oluşturulması ve spor belgeseli yapılması için çalışmalara başlandı. Çiğli’nin 60 yıllık sportif geçmişinin tüm ayrıntılarıyla gün ışığına çıkarılmasının amaçlandığı çalışma, belge ve tanıkların anlatımlarıyla hazırlanacak. Spor çalışmasıyla ile ilgili ilk toplantı ilçede daha önce sporla uğraşanlar ve sporseverlerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın ev sahipliğinde ilk toplantı yoğun katılımla belediye meclis salonunda yapıldı.  İlk spor buluşmasına eski ve yeni milli sporcular, amatör spor kulüplerinin eski ve yeni yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eski belediye başkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda sporsever katıldı.
Başkan Metin Solak, Çiğli’de spor belgeseli ve kent arşivi yapmak üzere çalışmalara başladıklarını belirterek “Çiğli’de spor belgeseli ile bilgisine başvurduğumuz, deneyimlerinden ve arşivinden faydalandığımız kent büyüklerimizi, yeni nesillerle buluşturmak, onların deneyimleri ışığında Çiğli’de sporun dünü, bugünü ve yarınının konuşulmasına fırsat vermek istedik. Bu çalışmalarla Çiğli’ye ürettikleriyle değer katmış büyüklerimize vefa borucumuzu ödemek istiyoruz. Ayrıca gelecek nesille de yaşadıkları kentin gelişimine dair 6 cilt ve 6 DVD’lik önemli bir belgesel eser bırakmış olacağız. Ayrıca önemli bir sergi açacağız. Halka açık bir spor müzesi de oluşturmak istiyoruz. Bir de Çiğli nostalji futbol turnuvası düzenleyeceğiz. 35 yaş üstü tüm katılımcılara açık bir turnuva olacak, anılar tekrar yaşanacak” diye konuştu.
Katılımcıların öneri ve anılarıyla renklenen toplantının ikincisi önümüzdeki günlerde yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv