“Stetoskopumdan Duyduklarım, Şiirlerle” burs oluyor

Çeşitli illerde yaptığı hekimliğin ardından emekli olan Dr. Filiz Güneş, “Stetoskopumdan Duyduklarım, Şiirlerle” isimli kitabını; geliri İzmir’de Tıp Fakültelerinde okuyan Kız öğrencilere karşılıksız burs verilmesi amacıyla Atlas Sağlık Eğitim vakfına bağışladı.

  • 0
  • 3.103
“Stetoskopumdan Duyduklarım, Şiirlerle” burs oluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşitli illerde yaptığı hekimliğin ardından emekli olan Dr. Filiz Güneş, “Stetoskopumdan Duyduklarım, Şiirlerle” isimli kitabını; geliri İzmir’de Tıp Fakültelerinde okuyan Kız öğrencilere karşılıksız burs verilmesi amacıyla Atlas Sağlık Eğitim vakfına bağışladı.
Çeşitli illerde yaptığı hekimliğin ardından emekli olan ve yine uzun süreden beri resim sanatıyla da yakından ilgililenen Dr. Filiz Güneş, daha önce yazdığı “Güneş çocuklar ülkesinde” isimli çocuk hikaye kitabının ardından yazdığı “Stetoskopumdan Duyduklarım, Şiirlerle” isimli ikinci kitabını kendisi gibi DEÜ Tıp Fakültesi mezunlarının kurduğu Atlas Sağlık Eğitim vakfına bağışladı. Kısa sürede yoğun ilgi gören kitap vakfın internet sitesinde bağış karşılığı talep edenlere kargoyla gönderilmeye başlandı ve kısa sürede İzmirli doktorlar ve hayırseverler yüzlerce kitap alarak kampanyaya destek oldu.

Kitabı ile ilgili bilgi veren Dr Güneş, kitabını okuyucu ile buluşturan Atlas Sağlık Eğitim Vakfı’na teşekkür ederek, “Atlas Vakfı, pek çok gencimize burs vererek eğitim hayatlarına ekonomik anlamda destek olmasının yanı sıra kültürel anlamda da gelişmelerine destek oluyor. Kitabımı alanlara ise  teşekkürüm ayrıca olacak. Çünkü onlar da katkılarıyla burs verdiğimiz çocuklara yenilerinin eklenmesine destek vermiş oluyorlar. Kitabı okurken ise biz doktorların sadece hasta muayene edip reçete yazan kişiler olmadığımızı, hekimlik yanında onların sosyal, kültürel, psikolojik ve ailesel sorunlarına da nasıl dokunduğumuzu da görecek, bazen ne kadar acımasız ön yargılarla karşı karşıya kaldığımıza ve üzüldüğümüze şahit olacaklar. Sağlık çalışanlarına ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu ve görevlerinin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu daha iyi anladığımız bu günlerde onlara empati yapılması gereğine inanıyorum” dedi.

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Op.Dr. Sırrı Sorguç ise Dr.Filiz Güneş’e ve vakfı destekleyen İzmirli hayırseverlere minnettarlıklarını dile getirdi.

Sorguç, “Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız her zaman ülkemizin yüz akıdır, gurur kaynağıdır. Bizler D.E. Tıp Fakültesi’nde ülkemizin sunduğu imkanlar sayesinde okuduk ve ülkemize, Türk gençliğine bizim de bir katkımız olmalı diyerek 2016 yılında çoğunluğu Dokuz Eylül Tıp Fakültesi mezun hekimlerden oluşan 36 kişi ile yola çıkarak Atlas Sağlık Eğitim Vakfı’nı kurduk. Vakfın kurulduğu günden beri İzmirli Hekimler ve hayırseverlerin büyük desteği ile onlarca Üniversite öğrencisine 4 yıldır karşılıksız burs veriyoruz. Atlas’ın Yükü Hepimizin Yükü” diye konuştu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv