Şu çılgın Türkler seyirciyle buluştu

  • 0
  • 596
Şu çılgın Türkler seyirciyle buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde Turgut Özakman’ın “Şu çılgın Türkler” adlı romanından tiyatroya uyarlanan oyunu seyirciyle buluşturdu. Gecede bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kurtuluş Savaşında 13 bin şehidimiz oldu. Ancak Kurtuluş Savaşı sonrasında da Güneydoğu’da 30 binin üzerinde şehidimiz olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı’ndaki kararlılık ruhunu yeniden canlandırmamız gerekiyor. Bu kadar insanın canını verdiği toprakları masa başında vermememiz gerekiyor” dedi. 

2013 yılında aramızdan ayrılan yazar Turgut Özakman’ın “Şu çılgın Türkler” adlı romanının tiyatro sahnesine uyarlanan oyunu Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Anlamlı geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ'ın yanı sıra Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Ahu Bezircilioğlu ve Yaşar Gündem tarafından oyunlaştırılan “Şu çılgın Türkler” oyunun yönetmenliğini de Yaşar Gündem üstlendi. Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen gösteri 2 perde olarak seyircinin karşısına çıktı. Oyunun sona ermesiyle birlikte salonu dolduran vatandaşlar oyuncuları ayakta alkışladı. Günün anlamına uygun olarak Bayraklı Belediyesi tarafından ağırlanan gaziler de sahneye davet edildi.

KARARLILIK RUHUNU YENİDEN CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR
Oyunun sonunda bir konuşma yapan Başkan Karabağ, “Hepiniz duygulandınız, biliyorum. Çanakkale Zaferinin bugün 100. yıldönümü. Bu anlamlı oyunla birlikte bugünleri bir kez daha gözümüzün önünden geçirmemiz gerekiyor. Kurtuluş Savaşında 13 bin şehidimiz oldu.

Ancak Kurtuluş Savaşı sonrasında da Güneydoğu’da 30 binin üzerinde şehidimiz olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı'ndaki kararlılık ruhunu yeniden canlandırmamız gerekiyor. Bu kadar insanın canını verdiği toprakları masa başında vermememiz gerekiyor. Bu açılımın sonu nereye gelecek bilmiyorum. Emperyalist dünyanın neler yapacağını sevgili Atatürk yıllar önce ‘Bu emellerinden vazgeçmeyecekler’ diye söylemiş. Onun için cumhuriyete, Atatürk ilkelerine, ülkemize, vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bayraklı’da bu ruh var. Türkiye'de de bu ruh olacak" dedi.

HEP BİR AĞIZDAN 10. YIL MARŞINI OKUDULAR
Başkan Karabağ konuşmasının ardından Gazilere Türk Bayrağı oyunculara da çiçek takdim etti. Oyunun yönetmenliğini ve aynı zamanda Atatürk'ü canlandıran başrol oyuncusu Yaşar Gündem de Başkan Karabağ'a Atatürk'ün şahlanan at üzerinde bulunduğu bir heykel hediye etti. Gece seyircilerin dev Türk Bayrağı açıp hep bir ağızdan 10. yıl marşını okumasıyla son buldu.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv