Su Ürünleri Fakültesi eğitimi üretime dönüştürüyor

  • 0
  • 1.298
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 1. Kariyer günleri kapsamında “Kariyer ve Akuakültür” adlı konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak Agromey Anonim Şirketi İcra Kurulu Başkanı M.Taner Ciğer, Agromey A.Ş Pazarlama ve Satış Direktörü Tolga Uruk ve Kafes Paketleme Operasyon Direktörü Sinan Toplu katıldı.
 
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen yaptığı konuşmada, “Bugün Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak, uzun yıllar hayal ettiğimiz bir şeyi gerçekleştiriyoruz. Fakülte olarak eğitimimizi üretime döndürmemiz önemlidir. Bugün Agromey‘in üç üst düzey yöneticisi bilgi ve birikimini sizlerle paylaşmak için buradalar. Agromey Anonim Şirket’ine katılımları için Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak çok teşekkür ederim” dedi.
 
Agromey AŞ Başkanı M. Taner Ciğer “Kariyer günlerinde özel sektörün bir parçası olarak kendimizi sizlere anlatma fırsatı bulduk. Her ne kadar su
ürünleri mühendisi değilsem de 25 yıllık profesyonel hayatımın yaklaşık 19 yılını su ürünleri sektöründe geçirdim.  Bu kadar yıl bu sektörün içinde faaliyet gösterdiğim için kendimi fahri bir su ürünleri mühendisi olarak görmekteyim. Bu konferans ile sektörün önemli firmalarını görme ve tanıma fırsatı bulacaksınız” diye konuştu.
Agromey AŞ Pazarlama ve Satış Direktörü Tolga Uruk öğrencilerin kariyerine yönelik bilgi vermek istediğini belirterek Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre Dünya’da en hızlı gelişen sektörün Akuakültür olduğunu söyledi.
 
Agromey AŞ Kafes & Paketleme Operasyon Direktörü Sinan Toplu “Ben gelecekte omuz omuza mücadele edeceğimiz arkadaşlarımızın ne tür bir ortamda çalışacaklarını su ürünleri sektörünün Türkiye’de ne tür aşamalardan geçip bugün nereye geldiğini anlatacağım. Sağlıklı beslenebilmek için kaliteli protein kaynaklarına ihtiyacımız var. Gelişen genç nesilleri beslemek için hayvansal proteinlere ihtiyacımız vardır” diye konuştu.
Konferansta konuşmaların ardından öğrenciler konukları merak ettikleri konularda sorunlar sordular. İZMİR(Ege Ajans/Koray Yalçın Bayramoğlu)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv