Sudan korkan Otizmli Can, havuzda Türkiye 3’üncüsü oldu

  • 0
  • 2.161
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi ve ODER desteği ile sadece 3 ay önce başladığı yüzme eğitimi, Otizmli Can Kırındı’ya TOSSFED Ege Artı Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye üçüncülüğü getirdi.
 
Sporun engelli bireylerin yaşamına katkılarının bir örneği de İzmir’de yaşandı. Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü (KES) sporcusu, İzmir Üniversitesi ve Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) desteği ile sadece 3 ay önce yüzme eğitimine başlayan Otizmli Can Kırındı, 11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Ege Artı Türkiye Yüzme Şampiyonası B Katörgorisi 12-16 yaş grubu 50 metre Serbest Yüzme Yarışı’nda Türkiye üçüncüsü oldu. 12 yaşında ve üzerine su dökülmesinden bile korkan Can’ın havuza girmeye ikna edilmesi 6 hafta zaman alırken, havuzdaki 6 haftalık çalışma Can’ı Türkiye üçüncüsü yaptı.
 
İzmir Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Can, heyecanlı ve enerjik tavırları ile yeni başarılara imza atacağının sinyallerini verdi.
Can’ın havuz çalışma olanaklarının sağlanması, kulüpleşmesine ailesinin teşvik edilmesi, tüm lisans ve federasyon işlerinin yürütülmesi ile birlikte başarıya emek verenler arasında, İzmir Üniversitesi Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Sağlık Kültür ve Spor İşleri Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı, Dokuz Eylül Üniversitesi yüzme havuzunun kapılarını açan Öğr. Gör. Erkan Günay, Baş antrenörü Serkan Özşengüler, Antrenörü Zeynep Onur, annesi Saime Kırındı, babası Halis Kırındı, KES Yöneticisi Erdal Denizaslanı, ODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Koordinatörü Süleyman Kocabaş, ODER İkinci Başkanı ve Yüzme Şubesi Sorumlusu Yeşim Zorlu, ODER Yönetim Kurulu Başkanı ve Kulüp Sorumlusu Ergin Güngör bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv